Last news in Fakti

6 Май, 2022 19:49 2 696 2

Популярен зеленчук връща младостта и красотата

  • спанак-
  • зеленчук-
  • зеленчуци-
  • грижа за кожата-
  • кожа

Спанакът е особено полезен за здравето на кожата, посочва диетолог

Популярен зеленчук връща младостта и красотата - 1
Снимка: Shutterstock

Запазването на младостта и красота може да стане с помощта на едно определено тревисто растение, казва диетологът, доктор на медицинските науки Михаил Гинзбург. Това е спанакът, пише Дарик.

Факт е, че листата на спанака съдържат калций и витамин С, които участват в синтеза на колаген. Това е ключът към чиста и еластична кожа. Витамин А, открит в спанака, също допринася за здравата кожа.

Фолиевата киселина, с която е богат спанака, е отговорна за регенерацията и подмладяването на кожата. Витамин К предотвратява увреждането на кръвоносните съдове при атеросклероза и укрепва костната тъкан, казва експертът.

Спанакът действа и на нервната система. Честата консумация предотвратява стреса. Консумирането му за вечеря улеснява и успокоява съня.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Елена

    2 0 Отговор
    Да, спанакът действа успокояващо. Като марулите.
  • 2 плюс минус

    1 0 Отговор
    до Елена
    Не съм съгласна за марулите.
    Толкова много ги торят с разни неща, че разболяват доста хора с разстройство и повръщане.