Last news in Fakti

11 Май, 2022 12:42 989 13

Доц. Гломб: Не бих се учудила от нова вълна на COVID-19

  • гломб-
  • коронавирус-
  • пандемия

Засега не се налага да се поставят под изолация контактните лица на деца с хепатит

Доц. Гломб: Не бих се учудила от нова вълна на COVID-19 - 1
Снимка: Нова ТВ

"COVID-19 няма да изчезне скоро, ще си остане при нас като другите респираторни вируси. Не бих се учудила от нова вълна. Болниците са празни, но може да има взривове идните месеци. Омикрон заобикаля предшестващия имунитет. Селекцията му беше чист еволюционен късмет за човечеството". Това каза доц. Любомира Николаева - Гломб за "Твоят ден" по NOVA NEWS.

Според нея коронавирусът е най-заразен в момента, в преди да се разболееш и когато изпитваш най-леките симптоми. "Когато дойдат усложненията, човек вече не е заразен", поясни тя.

Вирусологът коментира и новия вид хепатит при децата. "Може би идва нов вирус, а може да е някой от познатите, който преминава безпроблемно при 99% от населението, но при определен брой хора причинява увреждане. Ще се изследва дали е фактор и средата или от организма", посочи медикът.

По думите ѝ засега не се налага да се поставят под изолация контактните лица на деца с хепатит. "Случаите са около 300 в световен мащаб. Докато не знаем какъв е причинителят на заболяването, елементарните хигиенни мерки, ще бъдат полезни", обясни тя. И допълни, че е пресилено да се сравняват случаите на хепатит с пандемията.

"Има повишаване на броя на случаите в Алабама, който нормално е около 1 случай на 200 000 души население. Така са установили новия вид хепатит. В САЩ има пет смъртни случая. Не бива да се пренебрегва, но и да не се всява паника", призова Гломб. И разкри, че е нормално 4-5 пъти годишно дете да боледува.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Boxer EZ 3.0

    35 1 Отговор
    Ако аз кажа че някъде съм сложил бомба, даже и да е фалшив сигнал, пак ще ме погнат за тероризъм, всяване на паника и заплаха за обществения ред. Тея, като нея, обаче ги остават на свобода!
  • 2 таке даскалот

    29 5 Отговор
    Госпожо, нова вълна ковид може да има винаги , но не зависи от вас или вируса , а от терористите отвъд океана !
    Ако решат , че са им малки печалбите и вълни ще има и ваксини и бустери до второ пришествие !!! А колкото до вас и докторската мафия , то вие сте ненаситни , въпреки , че аз не познавам БЕДЕН доктор !!!
  • 3 Моше

    23 0 Отговор
    А ако няма вълна би ли се учудила?
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 и тая

    21 0 Отговор
    доц тромб смуче еврейски мамули за шекели
  • 6 Грульо

    17 0 Отговор
    Защо доц. Тромб е без маска, като все още отчитат положителни тестове от вироса, който тя защитава? Нали я е страх от ковит, какво е това двуличие? :D
  • 7 Доктор

    22 1 Отговор
    Въпросната подлога гломб и подобни на нея са извратени хора, отговорни са смъртта и влошеното зраве на много българи, изпълнявайки външни поръчки за постоянно насаждане на страх.
  • 8 нннн

    20 0 Отговор
    Тия тъгуват страдат, че вирусът се кротна и не могат да се показват всеки ден по телевизора и да ни побъркват; срещу добро заплащане, разбира се.
  • 9 Анонимен

    14 2 Отговор
    И аз не бих се учудил на нова върна, точно след като всърши войната в Украйна! Предполагам че и двете се контролират от едно място?
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 В.док.Алекс

    1 0 Отговор
    А сега малко медицина - при сезонните респираторни инфекции, към които спада и коронавируса, имунитета , естествено придобит или след ваксинация е повишен 6 до 8 месеца, не повече! Така че наесен ще има отново активност на коронавирус, но със симптоматиката на леко простудно заболяване, което няма да налага сериозни противоепидемични мерки, както досега, вкл.и ваксинация. Но който желае може да се ваксинира и на три месеца, това няма да спре вируса, който циркулира от хиляди години в човешката популация.
  • 12 15ти бустер

    1 0 Отговор
    Бил Гейтс каза, че "за съжаление" Омикрон е естествена ваксина. Тъй че, хранилката секна...
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.