Last news in Fakti

17 Май, 2022 17:15 1 862 4

Фъстъците ни помагат да живеем по-дълго

  • фъстъци-
  • здраве-
  • холестерол-
  • сърдечни заболявания-
  • дълъг живот

Изследователи установили, че хората, които ядат фъстъци и други ядки, боледуват значително по-малко от сърдечни заболявания

Фъстъците ни помагат да живеем по-дълго  - 1
Снимка: Shutterstock

Има много причини да ядем фъстъци и фъстъчени продукти, но едно от основните предимства на този ядки е, че може да ни помогнат да живеем по-дълго, смятат експертите. Те се използват като готов продукт в сурово и печено състояние, а освен това от тях правят вкусно фъстъчено масло.

Мазнините във фъстъците са мононенаситени и полиненаситени. И двете групи мастни киселини помагат за намаляване на риска от сърдечни заболявания. Знае се, че стесняването на кръвоносните съдове, причинено от мастни натрупвания, намалява притока на кръв към сърцето. Фъстъците намаляват нивото на лошия холестерол и повишават добрия, пише dariknews.bg.

Те са богати на витамин В3, който е особено важен за работата на мозъка, също така и на витамин Е, който има антиоксидантни свойства.

В допълнение те ви поддържат сити по-дълго време и по този начин може да регулирате теглото си. Дуото протеин/фибри помага за храносмилането и предотвратява глада.

Едно проучване също така съобщава, че фъстъците могат да ви помогнат да живеете по-дълъг и по-здравословен живот. Изследователите установили, че хората, които ядат фъстъци и други ядки, значително по-малко боледуват от сърдечни заболявания.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ama

    9 0 Отговор
    С уиски, или да..
  • 2 Помагат

    10 3 Отговор
    Защото са гмо и ги пръскат с "полезни" препарати, ставаш безсмъртен :D
  • 3 ?????

    10 2 Отговор
    С фъстъците трябва да се внимава защото са канцерогенни.
  • 4 Лост

    8 1 Отговор
    Като няма зърно яжте фъстъци. Най-голям производител САЩ. Прекалената употреба на фъстъци води до увеличаване на телесната маса.