19 Май, 2022 04:51 2 008 12

275 нови случая на коронавирус, починаха още шестима заразени

  • коронавирус-
  • болници-
  • починали-
  • заразени-
  • пациенти

51 пациенти са в интензивни отделения

275 нови случая на коронавирус, починаха още шестима заразени - 1
Снимка: БГНЕС

275 са новите случаи на коронавирус у нас при направени 6 114 теста. Положителни са под 5 процента от взетите проби, показват данните в Единния информационен портал.

Починали с Covid-19 са 6 души, оздравелите са 10 545

В болници са настанени 567 души, 51 от тях в интензивни отделения.

Поставените дози ваксини са 773.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лост

    17 1 Отговор
    Вече не пишем колко са със завършен ваксинационен цикъл, че от ден на ден намаляват.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Лост

    18 0 Отговор

    До коментар #2 от "Рошко":

    А от Аспарух нещо не сме чели напоследък.
  • 4 Умоф

    1 1 Отговор
    Много ве
  • 5 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 0 Отговор
    РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ е на първо място по инсулти в ЕВРОПА
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Копипасте

    8 1 Отговор
    Навремето грипна епидемия се обявяваше при 200 болни на 10 000 население и немалко и умираха от грипа и последствията! И нямаше пернати да ни го снесат страхуващото инфо! То и информационни сайтове нямаше! А днес за няма и 500 заразени /даже не са и болни/ на 6 милиона окрякаха околията! "Шумът нищо не доказва. Кокошката, снесла яйце, понякога кудкудяка толкова силно, като че ли е снесла малка планета." - Марк Твен. Не се сещам за нещо по-добро от казаното някога от забравения вече Самюъл Лангхорн Клемънс.
  • 8 Петър

    8 0 Отговор
    Машалаааа, 10500 излекувани за последните 24 часа, евала!!!

    Коментиран от #10

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Интересно наистина откъде всеки

    5 0 Отговор

    До коментар #8 от "Петър":

    ден се вземат хиляди излекувани като от много време се отчита трицифрен брой новозаразени дневно. Откъде се вземат?! От какво са оздравели в такъв случай? Никой ли не обръща внимание на тази безподобна глупост. Или сега ковида го водят бронхит или пневмония, а пък оздравелите от всички възможни болести в момента се водят "оздравели" от ковид. В Европа има десетки хиляди новозаразени дневно, а у нас почти никакви. Ами дано да е вярно. От едната крайност се залита в другата. От прекалено много мерки до никакви.
  • 11 В Германия поне не крият, че има

    2 2 Отговор

    До коментар #9 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    много заразени дневно от НЕЩОТО. А у нас вече ковид НЯМА. Защото няма пари и за ковид добавки за лекарите. Сега ги водят бронхити и бронхопневмонии. А се разбра, че Нещото и повтаря и потретва. Мой познат на 64 след изкаран ковид преди месец загуби почти напълно зрението си. Микротромбози на кръвоносните съдове към зрителния нерв. Надяват се да е обратимо, но не се знае. Последните щамове не бяха толкова смъртоносни, но не се знае кога ще се пръкне такъв. Няма поводи за паника, но не е зле да се има едно на ум. Вчера моя позната води майка си на лекар-пулмолог, заради подобна на твоята симптоматика. Пред кабинета било стълпотворение. Тестове не се правят, освен ако не си ги платиш сам. Диагнозата въз основа на прегледа и рентгена е бронхит. Предписан е антибиотик, заради евентуална бактериална инфекция, понеже CRP(реактивният протеин) е 25 при горна граница 5.Иначе на всички много ни харесва без мерки, маски и ограничения.

    Коментиран от #12

  • 12 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "В Германия поне не крият, че има":

    Според мен от болките в гърлото и плевра съм Убеден,че правя бактериална!!! започна с невинно дразнене в гърлото..Единственно ми трябва човек да ми чуе дробовете,но мисля,че там е....а кажем добре,Мисля ,че антибиотикът ще спре развитието.започна без болки в гърлото и носоглътката и без хрема.Все си мисля,че не е тази гадост дет я карах 20г ноември.От тогава не съм до този вторник.добре,че закарах колата на преглед във вторник.Там усетих,че ми има нещо.И в сряда започна,не му обърнах внимание,но вече съм се наострил за борба!