Last news in Fakti

19 Май, 2022 10:39 1 168 9

Проф. Александър Оскар: Александровска болница в момента е в много тежко състояние

  • проф. александър оскар-
  • александровска болница

Има 38 милиона лева просрочени задължения

"Александровска болница в момента е в много тежко, критично състояние". Това заяви в интервю за предаването "Преди всички" на програма "Хоризонт" професор Александър Оскар, началник на Клиниката по очни болести в Александровска болница:

"Има 38 милиона лева просрочени задължения, които не са изплатени на фирми доставчици, като шокиращото е, че предходното ръководство е предоговаряло тези задължения при лихви, които достигат до 25%, като в резултат на това в момента болницата ежедневно плаща по 15 000 лева лихва само върху просрочените задължения.

Радвам се, че държавата пое отговорно управлението на нашата болница. Александровска болница не е обикновена болница. Това е не само най-старата болница в България, първата университетска болница, болницата, която е излекувала десетки хиляди пациенти, но и болницата, която е дала образование на български лекари в цялата страна".

"Едва ли някоя държавна болница в България има възможност сама да се справи с толкова тежко финансово състояние и това рефлектира върху качеството на работния процес", добави още началникът на Клиниката по очни болести в Александровска болница.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мой

    8 3 Отговор
    Кое не е? 12 години управление на зли алчни орки. Ако бяхме в пустиня нямаше пясък да оставят.
  • 2 мдаа

    9 3 Отговор
    БОТОКСА ДА ВЪРНЕ ОТКРАДНАТОТО!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 гост

    7 1 Отговор
    НЕКАДЪРНИЦИ !
  • 5 ХА ХА ХА

    6 4 Отговор
    АБЕ ПРОФЕСОРЕ , ТО КИРЧО И КУКОРЧО Я ОПРАВИХА ТАЯ БОЛНИЦА БЕ , ВСИЧКО ЦЪФНА И ВЪРЗА ТАМ !!!! СЕГА СА МНОГО ЗАЕТИ ДА ОПРАВЯТ , БИЗНЕСА И ПЕНСИОНЕРИТЕ .....ПОСЛЕ ЩЕ ДООПРАВЯТ И ОСТАНАЛИТЕ ОТ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД !!!!! ВСЕКИ ПО РЕДА СИ !!!!!! ВСИЧКИ ЩЕ СА ДОВОЛНИ И УХИЛЕНИ КАТО КИРО !!!!!!
  • 6 опа

    4 6 Отговор
    Стойчо Кацаров започна "промяната" в Александровска, а Киро и Асен я продължиха.
  • 7 удри

    5 4 Отговор
    За една година успяха да съсипят и Александровска болница. Браво!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Брат Румен Ралчев

    2 0 Отговор
    Обичам та еврейче. Цаливам ти газо.