Last news in Fakti

25 Май, 2022 05:30 976 9

България на Световната здравна асамблея

  • женева-
  • швейцария-
  • асена сербезова-
  • световна здравна асамблея

Проф. Асена Сербезова – вицерезидент на Световната здравна асамблея

България на Световната здравна асамблея - 1

От 22 до 28 май 2022 год. в швейцарския град Женева – столицата на световната дипломация, се провежда 75-тата Световна здравна асамблея (World Health Assembly), организирана от Световната здравна организация (World Health Organization - WHO). Световният форум се провежда в салоните на Организацията на обединените нации – Palais des Nations.

Мотото на тазгодишната Асамблея е „Здраве за мир, Мир за здраве“ (“Health for peace, Peace for health”).

Програмата на Здравната асамблея е много напрегната, тъй като има да решава важни проблеми на здравето на хората на планетата Земя, непосредствено след пандемията от Ковид – 19. За правилното и ефективното протичане на Форума освен ръководството на WHO, начело с нейния Генерален директор – г-н Тедрос Аданом Гебрейесус, делегатите на Световната асамблея избраха Президент и петима Вице-Президенти, на регионален принцип. За Европейски Вице-Президент беше номинирана и единодушно избрана - проф. Асена Сербезова, Министър на здравеопазването на Р България. Министър Сербезова ръководи много авторитетно редовното заседание на Асамблеята на 24 май – най-светлия български празник.

Още в самото начало тя поздрави всички делегати на престижния форум на световното здравеопазване с празника на славянските първоучители – Солунските братя Св. Св. Методий и Кирил, като подчерта, че те са признати от Папа Св. Йоан II за Небесни съпокровители на Стария континент. В кулоарите на световната организация, по време на почивките, делегатите споделяха своето изключително високо мнение за представянето и умелото ръководство на проф. Асена Сербезова.

България на Световната здравна асамблея

Женева, Швейцария, от нашия специален кореспондент


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Еми да

    8 1 Отговор

    До коментар #1 от "Чудно":

    Аз сам блея !
  • 3 анонимен

    15 0 Отговор
    напасват плана за новата пандемия.
  • 4 Не се чудете

    10 0 Отговор
    После,защо ни набутват в пандемии и задължителни ваксинации И тая лапа яко от бялата мафия....
  • 5 упадък

    4 0 Отговор
    Няма ли да се срамува Министър Сербезова на този форум, от нивото на нашето здравеопазване? Може да обмени опит с африканските си колеги....

    Коментиран от #9

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 интересно

    10 0 Отговор

    До коментар #5 от "упадък":

    от какво да се срамува? тоя форум е за приемане заличаването на националните държави и тая щом е вице... ама явно не ви бачкат лимките на втория етаж и няма как да отоплите какво ни чака нас когато ни бутат сред първите в света дигитализирани роби