29 Май, 2022 07:24 1 029 0

Пхенян готви разхлабване на COVID-мерките

  • северна корея-
  • коронавирус-
  • мерки-
  • разхлабване

Севернокорейското ръководство твърди, че разпространението на коронавируса в КНДР е било забавено

Пхенян готви разхлабване на COVID-мерките - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун и други високопоставени представители на властите на КНДР обсъдиха днес възможното разхлабване на действащите в страната антиковидни мерки, предаде, БТА, позовавайки се на Асошиейтед прес.

Севернокорейското ръководство твърди, че разпространението на коронавируса в КНДР е било забавено.

Обсъждането на евентуалното разхлабване в рамките на заседание на политбюро на севернокорейската управляваща партия означава, че скоро мерките най-вероятно ще бъдат смекчени.

Ким и други членове на политбюро "дадоха положителна оценка на ситуацията с пандемията, като заявиха, че разпространението на заразата е овладяно", съобщи севернокорейската информационна агенция КЦТА.

КЦТА информира, че севернокорейските ръководители "са обсъдили въпроса с ефективната и бърза координация и с прилагането на противоепидемичните правила и препоръки, като са взели предвид сегашната стабилна ситуация в борбата с епидемията".

По-рано днес Северна Корея съобщи за 89 500 нови пациенти със симптоми на треска, с които общият брой на болните с подобни симптоми достигна 3,4 милиона души, отбелязва Асошиейтед прес.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА