Last news in Fakti

6 Юни, 2022 14:10 2 169 5

Наш лекар въведе уникален метод за урологична диагностика

  • д-р георги георгиев-
  • хил клиник-
  • финалист -
  • балкански награди-
  • пловдив-
  • balkan medical awards 2022

Д-р Георги Георгиев е финалист за престижни Балкански награди

Наш лекар въведе уникален метод за урологична диагностика  - 1
Снимка: VIP COMMUNICATION

Иновативният метод MR-TRUS Fusion, който се ползва само в най-модерните болници в Европа и САЩ, беше имплементиран и в практиката на Хил клиник - София и е сред финалистите за

седмото издание на Balkan Medical Awards 2022, съобщават организаторите от VIP COMMUNICATION.

Събитието ще отличи хуманизма и отговорността на лекари, болници, клиники и екипи с доказани значими постижения в областта. Церемонията ще се състои на 17 юни 2022 в 5-звездния хотел Санкт Петербург в Пловдив.

Д-р Георги Георгиев е лекарят, който прави първите Фюжън биопсии и натрупва голям опит в извършването им. Пред колегите си по време на XII-тия Национален конгрес по урология той докладва данни, както и принципи на работа на новия образно-диагностичен метод. По-късно Фюжън биопсии започват да се правят и в други български болници.
Д-р Георги Георгиев e специалист уролог в Хил клиник.
През 2003 г. завършва специалност „Медицина“ във Висш медицински институт – Плевен. Специализира „Урология“ във ВМИ – Плевен. Има допълнителни квалификационни курсове - сертификат за Fusion биопсия в Лайпциг, Германия, сертификат за TRUS и извършване на биопсия под ултразвуков контрол (TRUS guided biopsies), сертификат за обучение по основни и усъвършенствани техники в лапароскопската урология, лапароскопска екстраперитонеална радикална простатектомия в Лайпциг, Германия, сертификат от ESU лапароскопско обучение в Мадрид, Испания, сертификат Urogin, курс по абдоминална ехография, както и сертификат за обучение и работа с GreenLight лазер за вапорицазия на доброкачествена хиперплазия на простатна жлеза.


Д-р Георги Георгиев участва в 30-ия Годишен конгрес на Европейската урологична асоциация, проведен в Мадрид, Испания на 20-24 март 2015 г., както и на 6-тата Среща „Ендоурология и минимално инвазивна хирургия“, проведена в София, България на 23-24 април 2015 г.
През май 2018 г. изнася доклад за клинични резултати от извършване на Fusion биопсии на пациенти със съмнение за простатен карцином пред XII-тия Национален конгрес по урология в Правец.


Д-р Георгиев има богат опит при безкръвното лечение на доброкачествена простатна хиперплазия – направени над 100 лазерни вапоризации на простатна жлеза, стотици енуклеации (напреднала техника за отстраняване на увеличена простата), както и направена първа самостоятелна енуклеация със Зелен лазер в България.
Научните му интереси са свързани със сексуалните смущения при мъже, рак на простата и бъбреци и безкръвно лечение на увеличена простата.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 23456

    6 3 Отговор
    Голямо браво за Д-р Георгиев!Такива мислещи хора като доктора трябва да ни управляват.
  • 3 Благодарен пациент

    3 3 Отговор
    Аз бях опериран от д-р Георгиев и проф. Щолценбург.
    С благодарност и към двамата. Голям късмет е да попаднеш на такива специалисти, когато се наложи.
    Още веднъж благодарности, а също и на сестрите Деси Петрова и Даниела Филипова.
    Да са живи и здрави и да продължават да помагат.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 За овце

    0 0 Отговор
    Хубава реклама, но това отдавна го има в УМБАЛ Св.Марина в Плевен. Хубаво е, че и "софиянци" вече го имат. Честито.