Last news in Fakti

7 Юни, 2022 16:45 1 748 9

5 съвета как да предотвратим отпускането на гърдите

  • жени-
  • здраве-
  • гърди-
  • съвети

Ако не искате гърдите ви да изгубят добрата си форма, опитайте тези хитрини

5 съвета как да предотвратим отпускането на гърдите - 1
Снимка: Shutterstock

Гърдите губят твърдостта, плътността и красивата си младежка форма с годините. Тяхната структура се влияе и от много други фактори, като промени в телесното тегло, хормонални изменения, бременност, кърмене, вредни навици (тютюнопушене, консумация на алкохол), носене на неправилен размер бельо, лоша поддръжка при тренировки и интензивно натоварване. Всички тези фактори могат да допринесат за ускоряване на процесите на отпускане на бюста и неговото увисване. Ако не искате гърдите ви да изгубят добрата си форма, опитайте някои хитрини за предотвратяване на отпускането им.

Масаж с лед

Масажирането на гърдите с кубче лед помага за стягане на кожата и подлежащите тъкани. Терапията с охлаждане стимулира кръвообращението и допринася за стягане на кожата, като предотвратява и забавя отпускането ѝ и увисването на гръдната тъкан.

Редуване на студен и топъл душ

Редуването на студена с топла струя вода по време на къпане помага за стягане на гърдите. Шоковата терапия при смяна на температурата кара тъканите и кожата да се стягат, като се намалява рискът от отпускане. Добрата циркулация на кръвта при този вид терапия подобрява снабдяването на тъканите с кислород и хранителни вещества, като това прави гърдите по-стегнати и със стегната структура.

Спане по гръб

Притискането на гърдите по време на сън може да наруши структурата им и да ги направи по-отпуснати и податливи на гравитацията. Ако спите по гръб обаче този риск се намалява. Спането по гръб не причинява напрежение в гръдната тъкан и спомага за запазването на стегнатостта ѝ.

Изберете подходящо бельо

Бельото е много важно за превенцията на увисването на гърдите. Сутиенът трябва да е по мярка, да не бъде прекалено стегнат, нито твърде хлабав. От голямо значение е да се осигурява сигурна защита при спорт. Снабдете се с подходящ сутиен за тренировки, който да осигурява нужната поддръжка при натоварване. Ако не носите специален поддържащ сутиен по време на тренировки, върху гръдната и съединителната тъкан се упражнява силен натиск, който може да наруши структурите и да ускори процесите на увисване и отпускане.

Масаж

Масажирането на гърдите с хидратиращи продукти подобрява циркулацията на кръвта и структурните връзки в кожата и тъканите. Масажирайте с натурални хидратиращи продукти, като алое вера или кокосово масло например с кръгови движения около ареолата (не върху нея).


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 експерта

    10 1 Отговор
    просто е - не носете цицодържател
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 4444

    6 2 Отговор
    Кът ти прав масжче всеки ден и ги помпя през 5 минути.
  • 4 Бренди

    5 3 Отговор
    Не става като в статията. И възрастта е важна при жената. Корекция със сутиен ама в тинейджърските години. Ако е природно няма как да са вечно стегнати гърди. Иначе масажът е хубаво нещо, зависи от масажиста
  • 5 Стас

    0 0 Отговор
    Позволявайте по-често на мъжете да ви масажират прелестите с кръгови движения около ареолата (само лизи-близи върху нея). Ефектът е положителен.

    Коментиран от #9

  • 6 ревизор

    1 0 Отговор
    Ако носите циципас,то нека да е памучен и дишащ.
  • 7 бушприт

    2 0 Отговор
    Не си слагайте силикон,защото той тежи на гръдните ви тъкани,те увеличават дължината си и така след време гърдите ви ще увиснат още. Може да си направите корекция,ако сте плоска,като дъска,но ако Бог ви е надарил,няма смисъл от импланти. Женските гърди са изпънати от полутечна мазнина и ако не се храните правилно и не се движите през деня,може мускулите отвътре гърдата/и на двете/да се отпуснат и гравитацията да вземе своето. Целулитът отзад също може да набръчка кожата ви.
  • 8 Отайка

    1 2 Отговор
    Бъдете като дъски за гладене, както е модерно сега, така няма какво да ви увисва.
  • 9 селтак

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Стас":

    Със таа твойта методика не става! Требва си помпане,щото след 45 жените изпущат въздух и сичко им провисва! 🤣🤣🤣