Last news in Fakti

17 Юни, 2022 15:43 3 475 4

Лекар посочи храните, които провокират развитието на рак

  • лекар-
  • рак-
  • хранене-
  • здравословно хранене

Той посочва и какво трябва да има в диетата на тези, които не искат да се разболеят от рак

Лекар посочи храните, които провокират развитието на рак - 1
Снимка: Shutterstock

Проучвания показват, че определени храни могат да провокират възпаления в организма и да увеличат риска от развитие на рак.

Професор Дейвид Заридзе обяснява, че доста често причината за развитието на онкологичните заболявания се дължи на неправилния начин на живот, липсата на физическа активност, на почивка, лошите навици, лошите условия на околната среда. Освен това Заридзе посочва и популярни храни, които провокират развитието на рак.

„Неслучайно преработените месни продукти бяха признати за канцерогенни. Те включват наденица, шунка, колбаси. Не става въпрос да не се докосвате до тези храни, но те със сигурност не трябва да са основното ви хранене", казва професорът.

Той посочва и какво трябва да има в диетата на тези, които не искат да се разболеят от рак, а също така съветва да се увеличи физическата активност, пише dariknews.bg.

„Трябва да ядете повече зеленчуци и плодове. Те наистина намаляват риска от рак. Храненето трябва да бъде разнообразно, просто се фокусирайте върху растителни храни, риба, домашни птици", казва още той.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гладен

    7 0 Отговор
    папагалът е към "домашни птици", можем ли да го хапнем?

    Коментиран от #4

  • 2 Ком

    11 1 Отговор
    Голямо "откритие". Отровни продукти за сведение на професора са:
    1.Маргарин.
    2.Хидрогенирано палмово масло.
    3.Безалкохолни газирани напитки.
    4.Чипс, снакс и подобни.
    5.Пушени колбаси и меса.
  • 3 Грездей

    2 0 Отговор
    Може да се консумирадаааа.
  • 4 КРАЙМОРИЕ

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "гладен":

    ХАПВАЙ ГЛАРУСИ И ГАРГИ. ГАРГИТЕ СПАДАТ КЪМ ДОМАШНИТЕ ЕКЗОТИЧНИ ЛЮБИМЦИ. ГАРВАН НА ШИШ И СУПЕР ПОЛЕЗЕН, ПЕЧЕН НА ДЪРВЕНИ ВЪГЛИЩА.