Last news in Fakti

21 Юни, 2022 16:32 1 293 2

Диабетиците ще могат да отслабват по време на сън

  • диабет-
  • пациенти-
  • отслабване-
  • проучване

Британски учени търсят доброволци, които да участват в проучването от домовете си и да спят в специални палатки

Диабетиците ще могат да отслабват по време на сън - 1
Снимка: Shutterstock

На хората, боледуващи от диабет тип 2, може да се помогне да отслабват, докато спят, с помощта на нов метод, който се изпробва от британски учени, съобщи ДПА.

Изследователи от университета в Портсмут търсят доброволци за изпитания на нова система, които да установят дали вдишването на по-малки количества кислород по време на сън води до намаляване на теглото, информира БТА.

Целта на изследването е да проучи дали нощуването в специални палатки, създаващи среда с ниско съдържание на кислород, е ефикасно за подобряване на контрола върху глюкозата в кръвта и влияе върху загубата на тегло. Доброволците може да участват в експерименталното проучване от домовете си, като спят в палатка, монтирана от екипа на изследването за два периода от по десет дни.

"Не се чувствам клаустрофобично и когато свикнеш с шума от машината, не се усещам по различен начин", каза участничката в изпитанието Джанет Ренел-Смит.

Предишни изследвания показват, че хипоксията може да намали апетита и при нея да се изгарят повече калории при пациенти с диабет тип 2.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 барба лакис

    0 0 Отговор
    Ти и твоите колеги да отслабнете със сън дето се вързвате на глупостите на " ОБРАТНИТЕ " !!! Не стига , че се повтаря тази глупост , ами изглеждате убедени в това !!!
  • 2 Е това е една голяма тъпотия

    1 0 Отговор
    Авторката да прочете за кислородната терапия и какви поражения има организъм с недостатъчен кислород. Не само може да ослабнеш но и да изчезнеш.