Last news in Fakti

23 Юни, 2022 16:05 1 853 9

Гърция: Бум на COVID-19 заради туристите по островите

  • гърция-
  • почивка-
  • туристи-
  • бум-
  • ковид-19

Спазвайте личните предпазни мерки при почивка в Гърция

Гърция: Бум на COVID-19 заради туристите по островите - 1
Снимка: БГНЕС

Спазвайте личните предпазни мерки при почивка в Гърция, съветват лекарите поради нова силна вълна с Ковид-19. Засега с висок риск са островите, където има струпване на туристи, предаде BG ON AIR.

Всеки втори тест на остров Миконос е положителен за Ковид-19, съобщават от здравното министерство. Над 30% са заразените с вируса на островите Санторини и Милос, сочат резултатите от взетите проби.

И на другите острови има покачване на броя на носителите на вируса, но в по-ниски граници. Изключение е остров Тасос с единични случаи на заразени.

Властите информират туристите за риска от заразяване по време на туристическия сезон, като приканват да се спазват познатите мерки, въпреки че не са задължителни, предаде БНР.

Най-рисковите места за заразяване са заведения, сочат наблюдения на лекарите. На плажа също има струпване на туристи, които не спазват дистанция. Хората се заразяват по няколко пъти поради силната активност на Омикрон 4 и 5, констатират лекарите.

Министърът на здравеопазването Плеврис съобщи, че засега вълната от новозаразени не оказва натиск върху здравната система. Поради високите температури правителството не обмисля връщане на маските до септември.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БСП за България и Радев

    25 0 Отговор
    Гърците са много смешни. Другарят Путин елиминира коронавируса в Европа, а те се опитват пак да го използват за свои цели

    Коментиран от #9

  • 2 Е нали жужето ликвидирало ковето😂😂

    8 1 Отговор
    Са па имало кове
  • 3 QR Виза

    25 0 Отговор
    Еййй гадняpи не обвинявайте туристите, не те са болни, а гърците на които съсипахте имунитета с тези ваксини и репресионни локдауни!
    Туристите им били виновни, наглеци! Що тогава не затворите Гърция, преди и за 100 пъти по -малко вкарвахте всички в землянките, щот сте алчни нали, става въпрос само за пари!
  • 4 Вакccини продава,евтино ги давам........

    11 0 Отговор
    Нали точно Гърция беше пример за успеха на васинацията,що стана сега???Ще го изкарат лекичко 2-3 седмици на легло,може и лека кома и леко умиранье.Васините помагат личи си.
  • 5 Касаматис

    10 0 Отговор
    Криха се криха се и кво.Живейте нормално и спазвайте лична хигиена.Проста работа.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Гръцки пунтамари

    4 0 Отговор
    Скок на ковида заради туристите, а в страните от които идват ковид няма. Всичко е заради прословутата гръцка хигиена, по-скоро поради липсата и. Неземни мундари...
  • 8 То туристи няма

    5 0 Отговор
    Ама ковид докарали......
  • 9 Само коментирам

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "БСП за България и Радев":




    Фалшиви тестове, за да затворят островите. Туризмът не е полезен за ВЕЛИКОТО НУЛИРАНЕ и за ЗЕЛЕНАТА ПОЛИТИКА и се опитват да го спрат всячески вече 3-та година. И други неща се опитват да спрат или ограничат.





    😉