Last news in Fakti

15 Юли, 2022 09:05 1 039 4

Турция: Двойно увеличение на случаите на COVID-19

  • турция-
  • ковид-19-
  • случаи-
  • увеличение-
  • заразени

През последните дни в страната се наблюдава засилен интерес към ваксинацията с бустерни дози против КОВИД-19

Турция: Двойно увеличение на случаите на COVID-19 - 1
Източник: Shutterstock

Случаите на КОВИД-19 в Турция са се увеличили двойно, сочат данни на турското министерство на здравеопазването, цитирани от в. "Хюриет дейли нюз".

По данни на министерството в периода 4-10 юли са регистрирани над 117 000 нови случаи на коронавирус, а седмица по-рано броят им е бил 57 000, предаде БТА.

През последните дни в страната се наблюдава засилен интерес към ваксинацията с бустерни дози против КОВИД-19.

Според последните данни 31 души са починали от коронавирус в периода 4-10 юли, а 61 047 души са оздравели.

От началото на пандемията в Турция през март 2020 досега в страната са регистрирани над 15 милиона случая на заразени и около 100 000 починали.

Здравните власти отново призовават хората да се ваксинират.

Силно препоръчваме на лицата на възраст на 50 години и на хората от рисковите групи да се поставя бустерна доза ваксина, ако от предишната имунизация са минали повече от шест месеца, каза наскоро министърът на здравеопазването Фахреттин Коджа, като добави, че случаите на КОВИД-19 в страната са се увеличили значително заради разпространението на варианта Омикрон на КОВИД-19.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рошко

    16 0 Отговор
    Минути за реклама пак, разбрахме че някой пак иска да продължи геноцида оня ден беше отделил 20 милиарда долара от състрадателност
  • 2 Гост

    9 0 Отговор
    Да ви споделя нещо:НА НИКОЙ НЕ МУ ПУКА ЗА ЗДРАВЕТО НА ХОРАТА, ЕДИНСТВЕНО ГИ ИНТЕРЕСУВА ДА ПРИБЕРАТ ПАРИТЕ, НИЩО ДРУГО, КАКВОТО И ДА ЧУЕТЕ ОТ"ЗАГРИЖЕНОСТ", ЗНАЙТЕ, ЧЕ Е ЛЪЖА!
  • 3 Верно ли

    9 0 Отговор
    Хахахах, на Файзера им секна ръста и хайде сега бустерици, за да са доволни "инвеститорите"!!!!! Трябва да има сериозно наказание за всички, които излъгаха хората да се дупчат с експериментални препарати с неясни последици, вкл. и "внезапна смърт"!!!
  • 4 Пич

    8 0 Отговор
    Войната им омръзна и пак започнаха с кенефските изпълнения. Тук келепира е по-голям. За съжаление глупаци много.