19 Юли, 2022 04:59 3 168 22

2 292 нови заразени, починаха 7 с коронавирус

  • коронавирус-
  • починали-
  • заразени-
  • болници

37 са в интензивните отделения

2 292 нови заразени, починаха 7 с коронавирус - 1
Снимка: БГНЕС

2292 са новите случаи на коронавирус при направени 9234 теста. Положителни са 25% от взетите проби, показват данните в Единния информационен портал.

Седем души са починали с Ковид-19, а като излекувани са отчетени 1545.

740 са пациентите в болница, като 37 от тях са в интензивни отделения.

2860 са поставените дози ваксина.

В сила са нови ограничителни мерки в 6 области заради висока заболеваемост от коронавирус. Маските стават задължителни в болниците и в социалните заведения в областите София, Варна, Бургас, Добрич, Враца и Перник.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    17 2 Отговор
    БОГ да прости починалите ХОРА
  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    22 0 Отговор
    ВСЕКИ ДЕН умират ХОРА от различни болести
  • 3 ПАК СЕ ПОЧВА

    63 2 Отговор
    Не ви ли писна , да ни третирате като малоумници?
    Заради този ковид хиляди умряха от други болести…..

    Коментиран от #15

  • 4 Ваксиниран3002

    55 2 Отговор
    Като за 3 дни, бройката никак не е голяма. Не е като да сме в набодените държави, с по над 50 000 на ден. Нови в интензивно няма, има няколко в болница, то пък ще кажеш, че досега не са влизали по 20-30 на ден. Естествено, те влизат за друго, но нали величкия папая тест е казал, че са с хобит. Починалите със сигурност са над 70 годишни и не са починали от хобит, но тук пак се включва папая теста. Като цяло, няма защо да се притесняваме.

    Коментиран от #17

  • 5 Кунчев

    4 23 Отговор
    ЗАТВАРЯЙЙЙ....................... !!!
  • 6 Май

    59 6 Отговор
    нещата отиват към Възраждане с пълна сила
  • 7 Веднага

    25 4 Отговор
    Зобниците да станат задължителни на плажа и в морето !!!
  • 8 Маймунчеффф

    28 2 Отговор
    Урсула каза факсини до дупка
  • 9 Винкело

    44 1 Отговор
    Добре де, кой и по каква причина си прави в тези спокойни дни проби и тестове?

    Коментиран от #16

  • 10 Интензивното

    43 1 Отговор
    Не им вярвайте.Интензивните отделения са пълни целогодишно и затова са интензивни.При нас попадат тежките случаи закъснелите с различни заболявания включително и с вирусни инфекции от които ковида е само 0.1% останалите проценти се дължи на новите фалшиви тестове чиято бройка нараства.Така са проектирани с настъпването на есента бройката на фалшивите тестове да нараства.Реално има леко завишение на вирусни и бактериални инфекции типични за лятото
  • 11 Кантарджията

    15 1 Отговор
    Върти с бустерицата !
  • 12 Теодоро

    19 0 Отговор
    Долна лъжа..
  • 13 Копипасте

    28 0 Отговор
    Вижте и свързаните статии - следва наесен с песен децата в къщи на училище онлайн и КПП-та с милиционери, потрошени от престараващи се малоумници пейки по парковете и всякакви други КОВИД удоволствия и ограничения!
  • 14 Не им се връзвайте

    34 0 Отговор
    В момента няма никаква обстановка,нямат никакво законово право да налагат носене на маски. Отстоявайте си правата и не се поддавайте на натиск.

    Коментиран от #21

  • 15 Ами, как да кажа

    31 0 Отговор

    До коментар #3 от "ПАК СЕ ПОЧВА":

    След като се държим като такива, естествено е да ни третират по този начин. Три години ще станат, откакто показваме, че сме абсолютни шматки. И те се възползват. Само по форумите сме силни
  • 16 Дограма

    33 0 Отговор

    До коментар #9 от "Винкело":

    Поне в 90 % от случаите си правят тези, които постъпват в болница. Задължително се тестват. При постъпването. Например, влизаш за болки в кръста - тест,за смяна на очна леща - тест... И така. И от там излиза някой с +++ тест, без да му има нищо на практика. Освен това се тестват и доста хипохондрици, които са психясани вече втора година.
  • 17 Важното е

    21 0 Отговор

    До коментар #4 от "Ваксиниран3002":

    Важното е мисирките да драскат паника. Който може да мисли и смята ще разбере, че това не са 25%.
  • 18 чичо стамат щумов

    3 0 Отговор
    Така са проектирани с настъпването на есента бройката на фалшивите тестове==========================================================================================КАКВА ЕСЕН ТЕ ТРЕСЕ ПЪК ТЕБ.ОЩЕ СМЕ СРЕДАТА НА ЛЯТОТО.
  • 19 чичо стамат щумов

    2 4 Отговор
    НЕВАКСИНИРАНИ-63%-ОТ П0ЛОЖИТЕЛНИТЕ ПРОБИ:71% ОТ ПОСТЪПИЛИТЕ В БОЛНИЦА:100% ОТ ПОЧИНАЛИТЕ.147 ОТ ПОЛ.ПРОБИ СА НА ДЕЦА
  • 20 Доктор

    1 0 Отговор
    Елементарни манипулации за малоумници.
  • 21 Има няколко старчески дома, които

    0 1 Отговор

    До коментар #14 от "Не им се връзвайте":

    са пламнали вече и с много заразени. Маските засега са само в болници и подобни старчески и социални домове. Какво ви пречат не ми е ясно?От поведението ви зависи колко бързо ще нараства броят на болните и дали ще има нови мерки. Маските в градския транспорт са строго препоръчителни все още, а не задължителни както вече са на доста места в Европа и по света. За съжаление ковид все още има и се разпространява достатъчно бързо, макар че е лято. За щастие вариантът засяга повече гърлото и горните дихателни пътища и не нараства особено броят на тежките случаи. Молете се да е така и стига сте поствали едно и също всеки ден. Че и заплахи, че за Възраждане щели да гласуват... И като гласувате какво? Все пак има доста хора, които имат здрав разум и няма да гласуват за новия Волен Сидеров или Яни Янев в политиката. Колкото се реализираха тези, толкова ще се реализира и любимият ви Копейкин. Ако не беше пандемията и популистките му заигравания с електората на тема :антиковид, антимаски и т. н. Копейкин нямаше и сега да е в парламента. Искрено се надявах ковид да изчезне, за да не могат такива като него да се възползват и от ситуацията. Ако нямаше ковид и война такива като Костадинов щяха да са в девета глуха, където им е и мястото. Вместо заблудените да виждат в него поредния месия. Те и от ИТН спечелиха по този начин на предпоследните избори, с подобна риторика срещу мерки, НОЩ, маски и т. н. И какво направиха-едно огромно нищо. Възраждане са същите въздухари с гол

    Коментиран от #22

  • 22 КовидманЯк

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Има няколко старчески дома, които":

    Ти не разбра ли за две години вече и половина, че маските не пазят нищо, нито ваксините(така наречените).Всичко е измама