27 Юли, 2022 05:10 2 745 61

Близо 2 200 нови заразени, починаха още 8 с коронавирус

  • коронавирус-
  • починали-
  • заразени-
  • болници

48 са в интензивното

Близо 2 200 нови заразени, починаха още 8 с коронавирус - 1
Снимка: БГНЕС

2 191 са новите случаи на коронавирус у нас през изминалото денонощие. Малко над 27 процента са положителните проби от направените 8036 теста.

8 души са починали заради усложнение вследствие на вируса. 199 са новопостъпилите за денонощие в болнични заведения. Общият брой на хоспитализираните вече е 957. В интензивни отделения се намират 48 пациенти.

Като оздравели са отчетени 1376 души.

За изминалите 24 часа са поставени 3561 дози ваксини.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 5879

    7 9 Отговор

    До коментар #2 от "33341":

    Така е и ако нашите американски/европейски приятели, искат да ги заобичаме не да ни пращат Кирчобци и Кокорчовци(на който само русофобия им е в устата) ами да започната да ни правят здравната система като тяхната, съдебната, данъчната и т.н.
    И за всички скочили: Роналд Рейгън след атентата спасен в първата болница от дежурния екип...
    Средна продължителност на живота в Германия, Франция Англия и България....

    Коментиран от #7, #16, #58, #61

  • 5 Ивелин Михайлов

    28 3 Отговор
    Най-големият Исторически парк в света настоява да бъдат забранени всички маски, защото те убиват при 40 градуса температури!

    Коментиран от #8

  • 6 Българин

    18 0 Отговор
    аз живея в силистра като се разболея пътувам до софия в токуда.. тука жив никой не излиза..
  • 7 Едва ли искаш здравната ни система

    23 0 Отговор

    До коментар #4 от "5879":

    да е като американската. Първо се просвети малко и после пиши.

    Коментиран от #10

  • 8 Никой не те кара да носиш маска навън,

    6 31 Отговор

    До коментар #5 от "Ивелин Михайлов":

    а в повечвто автобуси има климатик. Ако няма по-добре не се качвай в жегите. А и маските в транспорта засега са задължителни само в няколко града. В бутафорния Исторически парк никой не ви кара да носите маски, за да се жалваш.

    Коментиран от #15, #49

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 5879

    4 11 Отговор

    До коментар #7 от "Едва ли искаш здравната ни система":

    Просветил съм се много.
    Даже си нямаш представа колко много!
    Вервай ми!
    и Определено не искам да прилича на Съветската, а тя прилича много ама много
    да продължавам ли? Как се отнасят със нарушителите на правилата на пътя първо нарушение второ нарушени...

    Коментиран от #17

  • 11 Дааа

    32 2 Отговор
    Близо 2200 нови фалшиви теста.

    Коментиран от #13

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Ивелин Михайлов

    16 1 Отговор

    До коментар #8 от "Никой не те кара да носиш маска навън,":

    тоест ако бързам за някъде не трябва да се качам на автобус?!

    Коментиран от #20, #51

  • 16 дсадасдасдас

    9 1 Отговор

    До коментар #4 от "5879":

    ми що не си я направите сами като тяхната бе ми шоции 700 години чакате някой друг да ви свърши работата..
  • 17 В САЩ, излекувани от ковид в болници,

    16 2 Отговор

    До коментар #10 от "5879":

    получават сметки за лечението си от порядъка на 200 000 до 1 000 000 долара. Ако е бил не толкова тежък случая може да се разделят само със" скромните" 50 000 долара. Това е ако нямат пълна медицинска застраховка, а такава нямат поне 2/3 от американските граждани. Въобще не казвам, че нашата здравна система е идеална и че няма корумпирани доктори. Но твоята представа явно е силно романтична и повлияна от разни лекарски сериали, чиито заглавия няма да ти изреждам. В Англия за направление за какъвто и да е специалист се чака поне 3 месеца, ако не ти е известно. Може би са добри скандинавските здравни системи, но си нямаш идея колко са високи данъците и осигировките, за да има огромен финансов ресурс за болниците без да ти искат пари под масата. За последното пак не бих бил дори толкова сигурен, защото абсолютно навсякъде има корупция, само мащабите са различни.

    Коментиран от #56

  • 18 Бустер

    23 2 Отговор
    "За изминалите 24 часа са поставени 3561 дози ваксини." 3561 хипохондрика са си набили по още един бустер. Пишете за тия с първа доза или няма желаещи
  • 19 Провинция

    29 0 Отговор
    Просто вече никак не е интересно. Имам предвид подобни статии. Както става ясно, болните в интензивни отделения са много малко, което е добре, отделно от това е ясно, че тази т. нар. вълна преминава доста по - леко. Дано за всички е така. Драма няма. Няма нужда от допълнително стресиране на хората. Със сигурност вчера в България са починали повече хора от инфаркт, отколкото са починалите с ковид. Но защо твърде упорито никой не казва колко е техният брой. Ей така, за сравнение. Явно има причина... И аз знам каква е тя.

    Коментиран от #26

  • 20 Ако е близо може да караш колело или

    4 20 Отговор

    До коментар #15 от "Ивелин Михайлов":

    тротинетка. Ако е далече личният транспорт никой не го е отменил. А ако нямаш такъв ще се съобразяваш с правилата и ако ти се изисква маска ще си я носиш. Скоро бях в Южна Италия. Носят маски и то не от обикновените в градския и междуградския транспорт, вкл. и влакове. Температурите там не си мислиш, че са по-ниски от тези в България,предполагам...

    Коментиран от #25, #52

  • 21 Уфффф

    23 0 Отговор

    До коментар #13 от "Хахаха":

    Те не са фалшиви, обаче, извинявай, ама за 8 починали в цяла България, да опищиш орталъка.... Лека им пръст на хората, ама и от други болести умират, защо всекидневно за починалите от рак не се пише толкова????? Защо вече не казват, починалите с какви други болести са били, нито пък казват на колко години са? Как мислиш? Случайно? Нееее. Мисли!!!!

    Коментиран от #29

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Само да ти напомня

    27 0 Отговор

    До коментар #13 от "Хахаха":

    Положителен тест за ковид, категорично не означава болен от ковид. Правиш ли разлика? За починалите, как да ти кажа, за да разбереш. Твърде удобно се дава информация само и единствено за починалите с положителен тест за ковид. Ама, дали са имали и куп други заболявания? Кой да ти каже. Болен с карцином, но с положителен тест, хайде в статистиката на починалите с ковид. Толкова от мен, дано си разбрал
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Ако сред тези 8 души беше някой твой

    1 20 Отговор

    До коментар #21 от "Уфффф":

    близък на възраст под 50 или под 60 дори нямаше да ти е до писане по форуми. Дано да остане такъв броят, но всички знаем(от горчив досегашен опит), че при захлаждане броят на починалите драматично расте. Затова не е лошо мерки да се въвеждат навреме, за да няма много човешки трагедии и да не се налагат много по-тежки и неприятни мерки и ограничения по-късно ако ситуацията излезе извън контрол. Приемете, че ковид ще съществува и ще трябва да се научим да живеем с това, колкото и да не ни харесва.

    Коментиран от #31, #32, #54

  • 30 Провинция

    19 1 Отговор

    До коментар #26 от "Нямаш представа колко от преболедувалите":

    И без ковид, много хора се разболяват всеки ден от инсулт, инфаркт, диабет, рак и прочие сериозни болести. Така е било десетилетия назад, и за жалост ще бъде и занапред. За болните без ковид, но с други заболявания, които също умират всеки ден, абсолютно никой никога не говори. Само ковид е удобната дъвка вече 2 години. Стресът и психозата се всяват всекидневно, включително и от такива като теб. А няма нужда. Със или без ковид, хората умират, за съжаление. Но се обръща твърде голямо внимание само на тези с положителен ковид тест. Доколкото разбирам, разсъжденията по тази тема са много сложни за капацитета ти.

    Коментиран от #40, #42

  • 31 Виж какво

    20 3 Отговор

    До коментар #29 от "Ако сред тези 8 души беше някой твой":

    На подобни елементарни разсъждения, да не кажа друга дума, няма как да стане сега да ти обяснявам в детайли положението. Няма да разбереш. Само ще те информирам, че имам доста близки, включително родител, които не са починали от ковид, а от други заболявания, лека им пръст. С какво точно, починалите с ковид, инфекция са по - специални от починалите от злокачествени заболявания например ? Защо за едните се пише всеки Божи ден, а за другите не??? Няма нужда да ми отговаряш.

    Коментиран от #36, #50

  • 32 Верно ли?

    21 1 Отговор

    До коментар #29 от "Ако сред тези 8 души беше някой твой":

    Много ясно, че ще живеем с ковид, както живеем с летен и зимен грип. Именно затова няма нужда всеки ден да ми съобщават колко били с положителен тест, колко били починали с ковид. Ако ще пишат за починалите, то да пишат по заболявания - толкова починали от рак, толкова от диабет, толкова с положителен тест за ковид, и така. Иначе няма нужда.

    Коментиран от #38

  • 33 Не се излагай, клоун

    19 0 Отговор

    До коментар #13 от "Хахаха":

    Умрели, и от какво са умрели? Нали пак фалшивия тест използват. Хора с черепно-мозъчни травми, смъртоносно простреляни, терминално болни, всички в статистиката, щото фалшивия тест дал положителен резултат!
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Копипасте

    10 0 Отговор

    До коментар #32 от "Верно ли?":

    В един конкурентен сайт пускаха специална статия в която ги описваха с бройките по области, мъж или жена, с какви съпътстващи заболявания са ...! Само не даваха телефон за връзка с близките за погребалните агенция! Вече не я пускат тая поучителна статия! А като съпътстващи най-често бяха диабет, бъбреци, жлъчка, високо кръвно, онкологични ..... , за отбелязване миналата година в статистиката имаше вписан и един починал с тежка черепно-мозъчна травма в катастрофа на място.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Огромната разлика е, че ковид е силно

    1 15 Отговор

    До коментар #30 от "Провинция":

    заразен, а 85%от болестите ,за които говориш не са. Те зависят от генетично предразположение, условия на живот, начин на хранене и т. н. За други болести се говори и пише предостатъчно.Във фокуса са тези болести, които се предават лесно от човек на човека. Затова и за маймунска шарка срещаме все по-често новини. Не виждам нищо ненормално в това.

    Коментиран от #45

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Човек

    12 1 Отговор

    До коментар #42 от "Огромната разлика е, че ковид е силно":

    Ти си кауза пердута. Безмислено е да ти се обяснява каквото и да било. Като развалена грамофонна плоча си, явно си толкова зомбиран с този ковид , че няма накъде повече. Съжалявам такива като теб.
  • 46 Ох, чичо стамате...

    11 0 Отговор

    До коментар #40 от "чичо стамат шумов":

    Много умно, няма що! Отдавна били тези болести! И какво от това? Толкова са сериозни и инвалидизиращи, социално значими са. Ама като гледам, и ти си супер фиксиран само в ковид. А той не е най - страшната болест на света. Просто много финансови ресурси са насочени към нея, затова е този небивал интерес. Гледай пътя на парите и мисли малко по - зряло
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Ковидманяк

    8 1 Отговор

    До коментар #8 от "Никой не те кара да носиш маска навън,":

    Актовете са незаконни и нямат никаква юридическа стойност, всички падат в съда!Намордник не съм слагал НИКОГА, НИКЪДЕ и при НИКАКВИ обстоятелства и нямам един написан акт досега, защото познавам познавам законите и Конституцията!Обжалвайте ако ви напишат и ще ги осъдите!
  • 50 Аз самият съм със злокачествено заболява

    1 10 Отговор

    До коментар #31 от "Виж какво":

    ване и не държа за това да се пише всеки ден. Нужната ми информация си я търся сам. Има здравни предавания, които са ми интересни и ги следя. Мога да чета и по-специализирана литература по темата ако желая. Но определено няма да ти предам рака си ако се возя до теб в автобуса. А ти ако си с ковид може да ме заразиш. Без маски, с по-голяма вероятност ще се случи. И за мен може да е фатално, защото съм на лечение, което е имуносупресивно. А бих искал още малко да се порадвам на внучето си, а дай Боже и друго да дочакам. Хайде стига сте се престрували, че толкова ви вълнува съдбата на онкоболните, лицемери. Една елементарна маска не искате да сложите за 15 минути в градския транспорт...

    Коментиран от #60

  • 51 КовидманЯк

    9 1 Отговор

    До коментар #15 от "Ивелин Михайлов":

    Аз се качвам навсякъде и и нищо не слагам никъде-банки полиция, съд прокутарура, данъчно,банки, стоматология, поликлиника...навсякъде съм си влизал без намордник и никой не ме е глобил, защото актовете издадени на база тази заповед са нищожни и нямат никаква юридическа стойност.Обжалвайте и падат в съда.ОДВР-то ще плати разноските.
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Копипасте

    6 0 Отговор
    Грипна епидемия се обявява в случаите, когато заболяемостта
    Публикувано от mbal на 07/27/2012 - 19:16

    Грипна епидемия се обявява в случаите, когато заболяемостта от грип и ОРЗ в национален мащаб достигне 200 заболели на 10 000 души население.

    Мерките, които се предприемат по време на грипна епидемия са следните:

    1. Спазване на строг санитарно-хигиенен и противоепидемичен режим в лечебните заведения за извънболнична и болнична помощ, в училищата и детските заведения, намиращи се на територията, на която е обявена грипна епидемия.
    2. Провеждане на ежедневен филтър в детските и учебни заведения. Откритите болни деца се връщат по домовете, а заболелите лица от персонала не се допускат на работа в детските заведения.
    3. При отсъствие на повече от 30 % от учениците поради заболявания от грип временно се прекратяват учебните занимания, като тази мярка се провежда по преценка на епидемичната обстановка за всяко учебно заведение. Прекратяването на учебните занимания става с решение на Регионалния инспекторат по образованието, след предложение на съответната РИОКОЗ.
    4. В лечебните заведения за извънболнична помощ временно се прекратявят детските и женски консултации, не се провеждат профилактични имунизации и реимунизации.
    5. На територията на лечебните заведения за болнична помощ се прекратяват свижданията и плановите операции. Създава се съответната организация за разширяване на легловия капацитет за приемане на болни с тежко протичащ грип и усл

    Коментиран от #55

  • 54 КовидманЯк

    5 2 Отговор

    До коментар #29 от "Ако сред тези 8 души беше някой твой":

    Ако баба ти беше мъжка, щеше да и викаш дядо.
  • 55 Копипасте

    5 0 Отговор

    До коментар #53 от "Копипасте":

    Допълнение : 5. На територията на лечебните заведения за болнична помощ се прекратяват свижданията и плановите операции. Създава се съответната организация за разширяване на легловия капацитет за приемане на болни с тежко протичащ грип и усложнения от грипа. Въвежда се строг противоепидемичен режим на работа, лечебното заведение се снабдява с достатъчни количества лични предпазни средства, дезинфектанти, лекарства и консумативи.
  • 56 3343

    3 1 Отговор

    До коментар #17 от "В САЩ, излекувани от ковид в болници,":

    В САЩ излекуваните получават сметки, значи могат да ги плащат и плащат здрави. Умрелите не плащат....
    В Англия за направление за какъвто и да е специалист се чака поне 3 месеца, ако не ти е известно.... Известно ми е и ми е известна средната продължителност на живота в Англиа 10г плюс от БГ..... Ти като ходи на специалист в Бг минали ти мигрената????.... Може би са добри скандинавските здравни системи, но си нямаш идея колко са високи данъците и осигировките, - Няма безплатен обяд...
    Нашата здравна система, както прокуратура съд и полиция и се все още Съветска.....

    Коментиран от #59

  • 57 Петър

    2 0 Отговор
    Днес сме на 50%.
  • 58 Сямо коментирам

    8 1 Отговор

    До коментар #4 от "5879":



    "Близо 2200 нови заразени, починаха още 8 с коронавирус"


    2200 от 6500000 са капка в морето (0.03% 😁😂). Боли ме фарът - настинка като настинка.







    😉
  • 59 тц тц

    4 1 Отговор

    До коментар #56 от "3343":

    Влизането в болница в САЩ е обвързано с кредит, който най често се дава от самата болница, дори и само с аспирин да те лекуват пак ще плащаш с години. В Англия не стига, че може да чакаш за преглед и година, няма никакви специалисти - всички им доктори са с африкански или индийски имена, а 80% от мед. сестрите са от Източна Европа.
  • 60 Съжалявам за болестта ти

    4 0 Отговор

    До коментар #50 от "Аз самият съм със злокачествено заболява":

    Искрено, при това. Само дето не отчиташ един много съществен факт. Винаги е имало грипни вируси. Много опасни също. Не е само ковид единственото инфекциозно заболяване. До сега, преди ковид, кой и кога слагаш маски в автобуса, аптеката, училище ????Тогава не сте се тревожили толкова, защо?
  • 61 КОВИД РОБСТВО

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "5879":



    Смъртността при ДЕЦАТА, МЛАДИТЕ и на СРЕДНА ВЪЗРАСТ клони към нула.


    ОФИЦИАЛНА СТАТИСТИКА:

    За България статистиката за СМЪРТНОСТ от КОВИД по възрастови групи е:



    Възрастова група ◼ Починали ◼ Оздравели

    ➡ 0 - 19 год. ◼ 0.03 % ◼ 99.97 %

    ➡ 20 - 29 год. ◼ 0.08 % ◼ 99.92 %

    ➡ 30 - 39 год. ◼ 0.19 % ◼ 99.81 %

    ➡ 40 - 49 год. ◼ 0.57 % ◼ 99.43 %

    ➡ 50 - 59 год. ◼ 1.55 % ◼ 98.45 %

    ➡ 60 - 69 год. ◼ 4.65 % ◼ 95.35 %

    ➡ 70 - 79 год. ◼ 10.44 % ◼ 89.56 %

    ➡ 80 - 89 год. ◼ 18.02 % ◼ 81.98 %

    ➡ Над 90 год. ◼ 22.47 % ◼ 77.53 %



    Както се вижда, за хора до 49 години смъртността от корончо в България е ПОД 0.60% 😁😂😃. Същевременно инжекциите НЕ спират заразяването и разпространението на вируса. Тогава каква е ползата от тях при МЛАДИТЕ и ДЕЦАТА? И за кого? И каква е ползата от парцалите, които дори прашинки не спират, пък камо ли вируси? 😉😁😂😃