Last news in Fakti

4 Август, 2022 22:30 3 148 1

Този плод най-добре пази сърцето

  • горски плодове-
  • боровинки-
  • плод-
  • сърце-
  • сърдечно-съдови заболявания-
  • холестерол

За да предпазите сърцето си е необходимо да ядете само една чаена лъжичка боровинки на ден

Този плод най-добре пази сърцето - 1
Снимки: Shutterstock

Редица изследвания, проведени от учени от различни страни и институции, разкриха плодът, който е не само полезен за организма, но може и да намали риска от развитие на сърдечно-съдови заболявания, пише zdrave.to.

Абсолютният шампион в борбата за здравето на сърцето и кръвообращението са боровинките, чиито плодове са богати на полифеноли и антоцианини. Те в различни проучвания многократно са показали способността си да намаляват риска от сърдечно-съдови заболявания.

Този плод най-добре пази сърцето

Боровинките освен това са антиоксидант и подобряват усвояването и преработката на глюкоза. В допълнение, пресните боровинки предотвратяват образуването на холестеролни плаки, потискат възпалителните процеси в организма и спомагат за намаляване на риска от възпаление на миокарда.

Отбелязва се, че, за да се постигне положителен резултат, изобщо не е необходимо да се ядат боровинки в големи количества. За превенция на сърдечни заболявания ще е достатъчна една чаена лъжичка от тези плодове на ден.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 15 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    3 0 Отговор
    Докато ви чета днес ,изчистих една кофа с боровинки,около 2,5кила не съм ги мерил може и 3 да са.Всички плодове иимаме някой вече замразени.На Църквата вече зреят боровинките,малините и къпините.вчера по нависоко в двора на Църквата открих и пачи крак.......дори аз се изненадах.Боровини ,Къпини и Сини Сливи всичко тъмно което има цианид е анти -оксидант в комбинацияс черен шоколад и киселец е супер храна за мозъка,Ганчовции.Може да станете по умни и по достойни за моето внимание!Ганчооо,прасе ящно.......