29 Ноември, 2022 05:06 1 593 6

288 нови заразени, починаха шестима с коронавирус

  • коронавирус-
  • починали-
  • заразени-
  • болница

56 са в интензивно отделение

288 нови заразени, починаха шестима с коронавирус - 1
Снимка: БНР

Новите потвърдени случаи на коронавирус у нас за последното денонощие са 288, сочат данните на Единния информационен портал, съобщи БТА.

Направени са 5445 теста което означава, че делът на положителните резултати е 5,3 процента.

Починали са шестима пациенти с потвърдена коронавирусна инфекция.

Към днешна дата в болница са 415 души с диагноза КОВИД-19, от които 56 са в интензивно отделение. Новопостъпилите в болница са 56.

Излекувани през последното денонощие са 530 души, а общо от началото на пандемията - 1 243 643.

Активните случаи към момента са 5196.

През последните 24 часа са поставени 404 дози ваксина срещу КОВИД-19, а общо от началото на ваксинационната кампания са поставени 4 595 547 дози.

Общо 38 033 души у нас са загубили битката с новия коронавирус от потвърдените 1 286 872 заразени от началото на пандемията.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да ужас, и ужас...

    24 1 Отговор
    При 30% от "нормалните" сезонни простуди и грипни кашлици винаги участват и Коронавируси. И то от много години.
    Тези днеска, нямат нищо общо с онзи лабораторния К19, който се разпространи след декември 2019 от Китай .. така че, яжте пийте и се веселете. Нормален сезонен грип!!!
    Планът по намаляване на населението нещо не им се сбъдва по тая схема...
  • 2 КОВИД-19

    19 1 Отговор
    ГО НЯМА отдавна. Минавайки през популацията, заразявайки стотици и милиони хора, самият вирус се изменя, взема структури от ДНК-то на заразените от него и така изменен, "скача" на следващия човек... И от него може да се поизмени и т.н. обикновено в природата тези изменения отиват към смекчаване на смъртността, понеже самите вируси "губят играта" ако убият заразения. Ако са много смъртни, то жертвата умира, закопават го в гробищата или го изгарят и се спира "живота" и на тези вируси внего. За това на самите тях им е "по-изгодно" жертвата да си е жива, да кашля по света и да ги разпрпстранява на други от "стадото"!
    Накратко: вирусите с времето обикновено стават по-безопасни. Този К19 от 2019 г вече си е загубил "шипа" и за това не убива толкова много хората и самите забилявания минават по-леко без задух...
  • 3 Така може да се

    25 0 Отговор
    Тества безкрайно. Самите тестове, са същите, с които преди повече от 2 г се откриваше Ковида. Обаче са неточни и дават положително на всички Коронавируси, които си ги има още от 50-те години на миналия век. Тези Коронавируси не са опасни, колкото беше К19, който беше изкуствен -лабораторен вирус. Доказано беше от световно известни микробиолози и вирусолози.
  • 4 Доказано беше

    22 0 Отговор
    Че почти всички, които умират от ковид заразата са имали и други сериозни заболявания на дихателните пътища, на бъбреци, сърдечно-съдови, диабет и подобни.
    Самият К19 сам не е бил достатъчен да убие човека..
    Въпреки "препоръките " на СЗО да НЕ се правят аутопсии, на запад започнаха семействата на пострадали и починали хора, частно да плащат на патолози и да се видят причините за смъртта на близките им. Днес вече се знае много, както за самият вирус, така и за ваксините от него...
    Медицината е наука. Някои се опитаха обаче последните 2 години да ни върнат в средновековието... Някакви медии да се правят на "медицински експерти" ...
  • 5 Копипасте от

    12 0 Отговор
    мои коментари под статия на същата тема с "рекорди" и прочее клишета в заглавията от 1. 19.04.2021г. : Документиран за първи път коронавирус по бройлери - 1930 г.; по хора - 1960 г. И оттогава щам след щама, мутант след мутанта! Същото и при грипнитe и пaрaгрипнитe вируcи, рecпирaтoрнo-cинцитиaлният вируc, мeтaпнeвмoвируcът, aдeнo-, ринo-, бoкaвируcитe...! Вcичкитe тия прeдизвиквaт OВИ и OРЗ! За грипните вируси вече правят ваксини, за КОВИД - също; остава да ни "зарадват" и с ваксини за другите! И контролирано и ваксинирано на всеки 6-8-12 месеца стадото "процъфтява"!
    2. 10.08.2021г. : Факт е, че Дoкaтo нямaшe КOВИД вcякa гoдинa ceзoннo минaвaхa пo 3-4 /чe и пoвeчe в някoи гoдини/ "вълни" нa кoрoнaвируcи, a cъщo и ринo, грипни, пaрaгрипни, aдeнo и нe знaм oщe кaкви вируcи прeдизвиквaщи OВИ и OРЗ! Cпрaвкa : интeрвю c прoф. Корсун зa грипa oт 03.04.2018г.! Въпрoca c глaвнo В e : Зaщo ocтaнa caмo КOВИД зa дъвкa нa ТВ кoмeнтaтoритe, НOЩ-ницитe, cпиcвaщитe cтaтии зa cтoтинки пo caйтoвeтe......!? Къдe ce дянaхa вcичкитe тия ocтaнaлитe?! Вcякo лятo имaшe "взривoвe", "клъcтeри"... oт хeпaтит A, a ceгa?!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.