Last news in Fakti

18 Януари, 2023 16:51 1 681 3

Обявена е грипна епидемия и в още две области- София и Добрич

  • грипна епидемия-
  • софия- област-
  • добрич

МЗ напомня, че препоръчително е спазването на нефармацевтичните противоепидемични мерки като носене на защитна маска за лице, честа хигиена на ръцете и спазването на физическа дистанция – ефективно както за предпазване от COVID-19, така и от други инфекции, предавани по въздушно-капков път като грип и ОРЗ

Обявена е грипна епидемия и в още две области- София и Добрич  - 1
Снимка: БГНЕС

Във връзка с повишаването на заболяемостта от остри респираторни заболявания и грип на територията на област Добрич е обявена грипна епидемия, като временни противоепидемични мерки се въвеждат за периода от 20 до 25 януари.
Грипна епидемия обявиха и в София - област. Временни противоепидемични мерки се въвеждат за периода от 20 до 27 януари.

Преустановяват се учебните занятия в училищата в присъствена форма на територията на Софийска област за периода от 23 до 27 януари, включително, допълват от Нова телевизия.

Областите в страната, където е обявена грипна епидемия, са : София (23-27 януари), Добрич (20-25 януари), Пловдив (19-30 януари), Ловеч (18-24 януари), Пазарджик (18-24 януари), Габрово (18-24 януари), Стара Загора (17-23 януари) и Шумен (13-18 януари). Считано от 19 януари обявената епидемична обстановка в област Шумен се отменя.
МЗ напомня, че препоръчително е спазването на нефармацевтичните противоепидемични мерки като носене на защитна маска за лице, честа хигиена на ръцете и спазването на физическа дистанция – ефективно както за предпазване от COVID-19, така и от други инфекции, предавани по въздушно-капков път като грип и ОРЗ.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    2 2 Отговор
    Заради Ковид мафията децата ни останаха без образование.
  • 2 редник

    1 0 Отговор
    Управляващите четат "Факти" и моето мнение - снощи писах:

    "И незабавно - от понеделник - 5 дни ваканция и за София!"

    И ето - вече е факт!
  • 3 Вирус

    0 0 Отговор
    Хахаха тъпите глупости продължават