Last news in Fakti

19 Януари, 2023 21:43 923 3

Областните болници да получават допълнително финансиране

  • болници-
  • област-
  • финансиране

Членовете на комисията приеха подуправителят на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) да може да изпълнява временно длъжността на управител

Областните болници да получават допълнително финансиране, приеха на първо гласуване членовете на парламентарната комисия по здравеопазване.

Средствата да бъдат държавно субсидиране, като те ще бъдат предназначени за повишаване на възнагражденията на персонала, както и за оперативни разходи за електроенергия и водоснабдяване.

Членовете на комисията приеха подуправителят на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) да може да изпълнява временно длъжността на управител в срок от шест месеца, а не както досега - 30 дни, след прекратяване на договора на управителя на НЗОК.

Преди дни с решение на Народното събрание управителят на НЗОК - проф. Петко Салчев, беше освободен от поста. В момента НЗОК се ръководи от подуправителя д-р Йорданка Пенкова.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Което ще бъде

    2 0 Отговор
    откраднато от директорите
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.