24 Януари, 2023 09:53 879 4

Доц. Желязко Арабаджиев: Нямаме Единна онкологична доктрина

  • онкология-
  • рак-
  • доц. желязко арабаджиев

Тревожен сигнал

Доц. Желязко Арабаджиев: Нямаме Единна онкологична доктрина - 1
Снимка: Фейсбук

Кои са новите таргетни и имунотерапии, и при социално значимите онкологични заболявания? И за кои тумори все още няма имунотерапия?

Защо нямаме единна онкологична доктрина и контрол върху правилното изписване на таргетни терапии?

Защо нямаме Национална стратегия за задължителния характер на биомаркерите и на генетичните характеристики на тумора като част от диагностика?

Как първият български представител на Експертния борд на Мисията за рака на Европейския съюз към Европейската комисия ще работи в полза онкопациентите?

Работи ли една от фирмите, създала ваксина срещу Covid- 19, по промотирането на противоракова ваксина?

Защо Мисията за рака ще работи срещу разпространението на грешната информация и за пропагандиране на правилната такава медицинска ?

Този епизод на подкаста на БНР - "В центъра на системата" е посветен на подобряването на диагностиката и лечението на онкологичните заболявания.

Той е продължение на темата за пътя на пациентите с рак.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 8888

    5 0 Отговор
    "... Нямаме Единна онкологична доктрина..."
    Нямаме и отбранитела, военна доктрина(кой ни е враг с кого ще воуваме, какви цели си поставя армията ни, с какви средства и численост, ще ги постигне, колко ще ни струва?)
    Нямаме и здравна доктрина(какво зравеопазване искаме, с колко хора ще го поситгнем, с какво техника и колко ще ниструва)
    Нямаме и Образователна, Правна и т.н. доктрини
    Нямаме и държавност. т.е.имаме разпадната държава
    Преминали сме точката на върщане назад...
  • 2 !!!!!

    3 0 Отговор
    Единствената доктрина на глобалистите е геноцида.
  • 3 Имаме доктрина

    3 0 Отговор
    Всички боклуци на европа да се консумират тук. Имаме и машинки за пренапечатване на срока на годност на ,,пресни и свежи,, храни. Ей ти доктрина
  • 4 Нов

    2 0 Отговор
    Доктрината ви е отдавна извехтяла и човекоунищожителна. Всеки информиран знае, че химиотерапията унищожава и малкото останало от имунната система. Радиотерапията прави същото, а хирургията изрязва "проблема" и води до инвалидизация на тялото, което има своите механизми за възстановяване и самоподновяване. Касапи сте и продължавате да прилагате "лечения", които скъсяват и малкото останал живот на доверилите ви се наивници. Богатите да не би да си чупят краката да идват да ги облъчвате? Или да ги модифицирате и да ги правите на май мууни. Всички натурални работещи методи ги отричате, защото са почти безплатни и не подлежат на патентоване. Правите луди пари от болката и живота на хората. Деца остават без майки с ваша "помощ". Всичко се връща с лихвите. Не се чудете, ако ви е зле откъде ви е дошло.