Last news in Fakti

8 Март, 2023 09:55 825 1

Директорът на "Пирогов": Към днешна дата болницата няма просрочени задължения

  • директор-
  • болница пирогов-
  • просрочени задължения

С над 60% са вдигнати заплатите на лекарите и администрацията в „Пирогов“. Големият проблем в здравеопазването и в болницата е, че има изоставане на цените от инфлационния индекс на пазара, изтъкна проф. Димитров

Директорът на "Пирогов": Към днешна дата болницата няма просрочени задължения  - 1
Снимка: bTV

„Пирогов“ към днешна дата няма просрочени задължения. В това увери директорът на болница „Пирогов“ проф. Валентин Димитров пред bTV.
Той посочи, че болницата няма просрочени задължения с аргумент строга финансова дисциплина, регулиранe на всички финансови потоци и изчистване на всички задължения, като в момента около 13 млн. лв. са задълженията по различни банкови сметки. Дефицитът на кадри в „Пирогов“ е дотолкова проблем, колкото на цялото здравеопазване. В момента на щат са назначени над 2 400 човека. Няма нито един ден забавяне на заплатите, увери проф. Димитров, цитиран от actualno.com .
С над 60% са вдигнати заплатите на лекарите и администрацията в „Пирогов“. Големият проблем в здравеопазването и в болницата е, че има изоставане на цените от инфлационния индекс на пазара, изтъкна проф. Димитров.

Той призова обществото да не превръща лекарите в демони. По думите му това са хора, които не спят, а работят, а служат на обществото ни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 и кога

    1 0 Отговор
    стана професор! и по какво?