14 Март, 2023 15:31 5 160 8

Отличителните миризми на тялото при смъртоносна болест

  • тяло-
  • миризма-
  • смъртоносна болест-
  • болест-
  • заболяване-
  • симптоми-
  • рак

Тялото сигнализира за развиващи се инфекции и дори смъртоносни заболявания чрез миризмите, които отделя

Отличителните миризми на тялото при смъртоносна болест - 1
Снимка: Shutterstock

В днешни дни ракът ни изглежда като най-страшната диагноза, която можем да чуем. Лекари и учени са стигнали до няколко много плашещи извода. Оказва се, че тялото ни може да ни сигнализира по много начини, че коварното заболяване ни е застигнало, пише jenata.blitz.bg.

Оказва се, че тялото ни отделя неприятна миризма, която всъщност може да е сигнал за много сериозно заболяване, според лекарите. Каква точно е тази миризма ще ви разкрием в следващите редове.

Лош дъх сутрин

Вярно, че повечето от нас са свикнали сутрин да не се будят със свежест в устата. Въпреки това, ако редовно спазвате перфектна устна хигиена, то причината за лошата миризма може да бъде например апнея. Пренебрегването на това състояние не се препоръчва, защото увеличава риска от инфаркт или инсулт.

Мирис на краката

Гъбичките и бактериите върху кожата и пръстите на краката ни могат да причинят неприятна миризма. Това е ясно за всички и е констатирано от дерматолога Камерън Рошар от болнично заведение в Ню Йорк. Според него това състояние обаче е важно да бъде лекувано навреме, за да се предотврати разпространението на гъбичките навсякъде по тялото ни.

Урина или фекалии

Рязкото влошаване на миризмата на изпражненията ни може да сигнализира за сериозно заболяване или някаква патология. Причините за нещо такова може да са най-различни. Да са свързани с храносмилането или да сигнализират за онкологично заболяване. Що се отнася до урината – всяка промяна в миризмата ѝ може да сигнализира за инфекция, камъни в бъбреците, диабет, а дори и за рак.

Важно е да следите здравето си много внимателно и да гледате какви сигнали ви изпраща тялото ви. Още по-важно обаче е да не се самодиагностицирате или да си поставяте диагноза чрез интернет. Ако имате дори и най-малките съмнения, че нещо се случва с организма ви, то най-добре потърсете лекарска помощ и оставете на специалистите да ви помогнат, ако има нужда.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    10 2 Отговор
    Не мога да кажа дали има или няма връзка,но е хубаво да чистите езика си с Дървена или сребърна лъжичка сутрин и да се гаргарате със сода бикарбонат и вода.няма да имате болкив гърлото,при постоянство и само някой нов лабораторен........може да ви докара дискомфорт...Временен!Ако се разсъждава Дълбоко логично....Някой миризми може да имат връзка с дебело или тънко черво.......Ако искате да сте физически и психически здрави има простичък начин.ПРАвете добро,на Животинки ,на дървета ,на земята,на хора без да го афиширате и да губите енергията си в медийни страсти!

    Коментиран от #6, #7

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Фонди

    2 1 Отговор
    Значи, като започна да се-ра лаjна, които не миришат на виолетки, работата е лоша...
  • 5 Така така

    3 0 Отговор
    Tе и лекарите знаят горе долу колкото гугъл понякога и по малко. А понякога злоупотребяват с цел икономическа изгода. Има и свестни доктори, но има и бизнесмени и то много
  • 6 бай Даньо

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Да не се губи енергия в медийни страсти означава да се намали факти
  • 7 ИМПЕРИАЛИСТ

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Вече взех да се притеснявам, че съм още жив....Нещо не е наред при мен ли, какво ли???
  • 8 Уокинг дед

    3 0 Отговор
    Ако сутрин в автобуса хората ви отстъпват място и се дърпат на няколко метра назад, защото понамирисвате и гледате лошо, значи сте умрели наскоро и сте се превърнали в зомби.