1 Май, 2023 18:46 3 280 6

Как да преборим високото кръвно без лекарства?

  • високо кръвно-
  • хипертония-
  • вода-
  • без лекарства-
  • здраве-
  • алтернативна медицина

Според лекарите има лесен начин да се справим с болестта

Как да преборим високото кръвно без лекарства? - 1
Снимка: Shutterstock

Високото кръвно налягане представлява сериозна заплаха за здравето и живота на пациента, защото принуждава сърцето да работи по-бързо и по-малко ефективно. Ако състоянието се игнорира, в бъдеще това може да доведе до сърдечно-съдови заболявания и да причини инфаркт или инсулт.

Не е тайна, че хипертонията е тясно свързана с фактори като начина на живот - наднорменото тегло и пушенето. Премахването на тези причини обикновено ефективно помага за справяне с високото кръвно налягане, но според лекарите има и друг лесен начин да се справим с болестта. Става дума за обикновената вода.

Според д-р Стефан Синатра, питейната вода може ефективно да понижи високото кръвно налягане. Първо, когато не пиете достатъчно вода, тялото ви се опитва да се снабди с необходимото количество течност, като задържа натрий. Натрият е “застраховка” за вашето тяло в случай на дехидратация, но, както знаете, голяма част от него в кръвта увеличава кръвното ”, обясни той.

„В същото време дехидратацията кара тялото ви да затваря постепенно някои от капилярните канали. И когато се затворят, в съдовете се натрупва повече налягане, което води до повишаване на кръвното налягане. Така че един от най-добрите начини да го намалите естествено е да пиете достатъчно течности ”,добави Синатра.

Лекарят отбеляза, че за да се получи максимална полза за здравето от водата, е необходимо да се пият осем до десет чаши на ден.

"Но не прекалявайте" - предупреди лекарят. За да се разгради количеството напитка, тялото ще се нуждае от известно време. Ако пиете твърде много вода, можете да претоварите бъбреците и храносмилателната система.

„Ако имате сърдечна недостатъчност, проблеми с бъбреците или приемате диуретици, консултирайте се с Вашия лекар преди да увеличите приема на вода. Също така, не забравяйте, че хипертонията, диабетът и стресът отслабват здравето на бъбреците”, заключи Синатра.

Сред другите фактори, които могат да понижат кръвното налягане, лекарите посочват намаляване на приема на сол и кофеин, физическите упражнения, отказване от тютюнопушенето и увеличаване на количеството плодове и зеленчуци в храната, пише zdrave.to.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Бой

    1 4 Отговор
    Като тичате
  • 3 редник

    2 2 Отговор
    "Високото кръвно налягане представлява сериозна заплаха за здравето и живота на пациента, защото принуждава сърцето да работи по-бързо и по-малко ефективно."

    Хм, не знаех, че високото кръвно налягане управлява сърцето и ускорява пулса... 😄

    Авторката,
    Дали може да мислите, когато пишете?...

    Коментиран от #4

  • 4 Токайто

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "редник":

    Високото кръвно налягане го "прави" мозъкът. Когато мозъкът изпитва недостиг на кислород вследствие на намален кръвоприток, той повишава пулса и също повишава кръвното налягане като стеснява периферните кръвоносни съдове. Намаленото кръвоснабдяване в мозъка се дължи на по-малка пропускливост на артериите. Артериите могат да са стеснени от плаки и намаляване гъвкавостта на стените или от втвърдяване на шийните мускули. При по-млади хора почти винаги е от втвърдяване на шийни мускули вследствие проблеми с шийни прешлени.

    Коментиран от #5

  • 5 редник

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Токайто":

    Високото кръвно налягане го създава сърцето, а авторката твърди обратното...

    Кръвнто и пулът са в завсимост - поне при мене: нормален пулс и високо кръвно, след хапче по-ниско кръвно, но повишен пулс, което е по-неприятно...
  • 6 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    0 0 Отговор
    Има аксиоми.Ниско кръвно -Висок пулс.Високо кръвно -нисък пулс това са нормални положения.Отасно е ниско кръвно-нисък пулс и високо кръвно -Висок пулс.От последните 2 е по -опасен първия вариант,а именно ниско кръвно-нисък пулс.СегаЗа нормалното не се пише...Нормално кръвно -нормален пулс.Кръвното се влияе от нервната система!!!когато кръвното се поквари,трябва да се вземат медикаменти и да се следи.След определено време ,около 2години ,медикаментите се намаляват ,но не се спират напълно.води се здравословен начин на живот и се намалява стреса.