Last news in Fakti

12 Май, 2023 15:15 1 366 0

Най-добрите упражнения срещу целулит?

  • упражнения-
  • целулит-
  • фитнес

Ето как да изглеждате по-добре на плажа

Най-добрите упражнения срещу целулит?  - 1
Снимка: Shutterstock

Едва ли има по-голям враг на женската красота от него. Въпреки че целулитът от някои се разглежда като козметичен дефект, от други като заболяване, трябва да приемем, че той просто е част от нашите тела. И в това няма нищо лошо. Ако все пак искате да повдигнете малко своето самочувствие и да изглеждате една идея по-добре на плажа, в следващите редове ще ви предложим топ селекция на най-добрите упражнения против целулит. Ето ги и тях:

Правете тренировки, които подобряват кръвообращението

Недобрата циркулация на кръвта може да има много неприятни последствия за вашето тяло, тъй като в дългосрочен план тя ще намали притока на кислород и нутриенти към артериите. Ако е засегната долната част на тялото, много вероятно е да изпитвате болки в краката и по-специално в прасците. Друг неприятен „ефект“ от това състояние може да бъде появата на целулит. За да се справите с него, можете да изпълнявате всякакви аеробни упражнения – в това число – тичане, плуване, колоездене, танци, бокс, групови тренировки, кардио пъмп или дори просто бързо ходене. Която и дейност да изберете, тя ще подобри значително състоянието на сърдечносъдовата система и кръвообращението. Ако не сте спортували от дълго време, започнете с по-кратки тренировки и постепенно увеличавайте времето. По време на тренировъчните сесии пийте много вода, тя ще ви помогне да се освободите от токсините. За да получите т. нар. „сауна ефект“, можете да нанесете загряващ антицелулитен крем, а след това да облечете и сауна костюм.

Тренирайте с тежести

Това е много хитър начин по който всъщност можете да намалите не само видимостта, но и наличието на целулит. Не пренебрегвайте силовите тренировки и упражненията с тежести – с тяхна помощ ще се увеличи мускулната ви маса и ще се намалят обиколките на тялото ви, като го направят по-стегнато и оформено. Едва ли има жена, която не би искала да постигне това! Някои от най-добрите упражнения, които можете да го постигнете са:

Глутеус мост

Изпълнете го като легнете по гръб и поставите краката, свити в коленете на ширината на раменете. Нека ръцете ви са отстрани, с длани към пода. Повдигнете бедрата си, като ангажирате глутеуса и стегнете корема. Внимавайте да не извивате гърба си, докато правите упражнението. Торсът ви трябва да е в права линия от рамото до коляното. Когато стигнете до върха на глутеус моста, стегнете седалищните мускули. След това върнете в изходна позиция.

Хип тръст
Започнете като седнете на пода, коленете са свити, а стъпалата са разположени на ширина малко по-голяма от тази на бедрата. Горната част на гърба е опряна в пейка (или лежанка). Стегнете глутеусните мускули и повдигнете таза, докато бедрата са в една линия с раменете и коленете. Дръжте коремните мускули стегнати. Задръжте за няколко секунди и върнете в изходно положение.

Кръстосан напад назад

Застанете с крака, разположени на ширината на раменете. Поставете тежестта на тялото си върху десния си крак, отстъпете назад с левия си крак, сякаш правите реверанс, докато коляното допре пода. Гръдният кош е изправен. Изпълнете последователно с единия и с другия крак.

Степъп в комбинация с отпад

Стъпете с единия крак на по-висока опора (степер, стълба). Използвайте седалищните мускули и повдигнете тялото си, а другия крак сгънете в коляното (нека то е на нивото на ханша или по-високо). След това върнете сгънатия крак назад и опрете коляното му в пода, изпълнявайки класически отпад. Повторете с другия крак.

Български клек

Застанете на около половин метър пред платформа, която е с височина на нивото на коленете ви. Изпънете десния крак и опрете пръстите на краката си на платформата. Дръжте торса изправен и спуснете дясното коляно към пода. Предното коляно ще образува ъгъл от около 90 градуса. Съветваме ви да разпределите тежестта равномерно по цялото тяло. Обърнете движението и се върнете в изходна позиция.

Ако желаете, можете да направите някои от тези упражнения част от вашата тренировъчна рутина. Изпълнете ги по 15-20 пъти, в 3 или 4 серии. Ако чувствате, че дадено упражнение ви е прекалено леко и го изпълнявате без затруднения, добавете тежести, съветват от az-jenata.bg. Как да определите какви и колко? За да има ефект дадено движение, трябва да усетите трудност (но не дотолкова, че да не можете да го завършите) последните 2-3 повторения от серията. Ако пък искате, можете и да ги изпълнявате в 2 серии по 50 повторения.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА