Last news in Fakti

5 Юни, 2023 12:45 1 099 4

С какво да се храним през лятото?

  • диетолог-
  • хранене-
  • лято-
  • жеги-
  • здраве

Диетолог изброи най-здравословните летни храни

С какво да се храним през лятото? - 1
Снимка: Shutterstock

Диетологът Анастасия Тимошченко изброи най-здравословните летни храни пред в. "Известия", предава БГНЕС.

Специалистът подчерта, че много важен през летните горещини е достатъчният прием на калий. Той помага за възстановяване на водно-електролитния баланс срещу прекомерната загуба на течности, когато човек се поти. За целта тя препоръча да се консумират ядки, слънчогледови семки, домати, зеленолистни зеленчуци, зеле, както и горски и сушени плодове.

Тимошченко отбеляза, че водата помага за преодоляване на горещината и за попълване на недостига на течности в организма. Тя добави, че може да се пият и негазирани безалкохолни напитки без захар. В същото време лекарката посъветва да се ограничи консумацията на кафе.

Освен това диетологът призова да се консумират по-малко висококалорични храни. Тя подчерта, че човек трябва да се въздържа от пиене на алкохолни напитки през лятото.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Механик

    3 0 Отговор
    "С какво да се храним през лятото?"
    Ами просто е. С храна.Всеки с такава каквото може да си позволи, щото като гледам цените и не знам до къде ще я докараме.
    С храна ще се храним. По възможност без ГМО и брашно от буболечки. Ама то май няма такава възможност. ЕС го е одобрил, че даже е заставил производителите да ползват въпросните "добавки"/

    Коментиран от #3

  • 3 Лаврентий Берия

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Механик":

    "..Краставицата - 100 % вода.."! Така повтаряше един герой от българското кино! Та вашата работа, путинофило-възражданската е същата! Какво е времето? Се тая, ЕС и НАТО са виновни! Какво да ядем - се тая, ЕС и НАТО са боклици. Става ли ни самолета! ЕС и НАТО и за това са виновни! Спрете се бе хора, ставате направо еднопистови!
  • 4 Филип

    0 0 Отговор
    С късоплодни краставици