Last news in Fakti

16 Август, 2023 04:58 1 634 15

42-ма нови заразени с коронавирус

  • коронавирус-
  • заразени

Няма починали болни за денонощието

42-ма нови заразени с коронавирус - 1
Снимка: БГНЕС

Новите потвърдени случаи на коронавирус у нас за последното денонощие са 42, сочат данните на Единния информационен портал, предаде БТА.

Направени са 1209 теста, което означава, че делът на положителните резултати е 3,47 процента. Няма починали пациенти с потвърдена коронавирусна инфекция.

Към днешна дата в болница са 115 души с диагноза КОВИД-19, от които 9 са в интензивно отделение. Новопостъпилите в болница са 8. Излекувани през последното денонощие са 80 души, а общо от началото на пандемията - 1 270 186.

Активните случаи към момента са 1485. През последните 24 часа са поставени 14 дози ваксина срещу КОВИД-19, а общо от началото на ваксинационната кампания поставените ваксини са 4 613 452.

Общо 38 443 души у нас са загубили битката с коронавируса от потвърдените 1 310 114 заразени от началото на пандемията, сочат данните на Единния информационен портал.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Петър

    18 1 Отговор
    Вчера, в България, 14 клетника са се ваксинирали. Още преди 3 години, казах тук, че броят на ваксинираните в България никога няма превиши броят на гласуващите на избори в България.

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Сивата котка

    6 0 Отговор
    В цял Китай има регистрирани цели 3 случая на бубонна чума, вие с ковид ни занимавате.
  • 4 Сивата котка

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "я отивай":

    Хакнали са му сайта и не се знае чий ред е. Да не се случи пререждане.

    Коментиран от #8

  • 5 Подготовката

    11 1 Отговор
    за нова ковид лудост започна !
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 джендър

    0 3 Отговор

    До коментар #6 от "Копипасте":

    огиваш в газенваген
  • 8 умряла мацо

    0 2 Отговор

    До коментар #4 от "Сивата котка":

    оглявай се като пресичаш
  • 9 Механик

    21 0 Отговор
    Помните ли края на февруари, преди година и половина?
    Тъкмо навлизахме в "червената вълна" на "ковид ПАНДЕМИЯТА. Тъкмо по телевизорите се бяха развихрили всякакви баячки, лаборанти, математици и пр. и се надперварваха кой повече ще реве на умрело. Тъкмо без "сертификат" не пускаха в магазините и от всякъде ни призоваваха за 3 бустер.
    Помните ли? Аз лично помня добре. И помня как Путин нахлу в Украйна, и ковида изведнъж изчезна, въпреки че беше в "черена вълна". Просто за два дни и ковида се скри. Скриха се и бачаките, и оплаквачките...
    Помните ли?
    Помнете!

    Коментиран от #11

  • 10 Гост

    17 0 Отговор
    Кой"умник" се тества??? Кой и защо???

    Коментиран от #14

  • 11 Помним, помним

    17 0 Отговор

    До коментар #9 от "Механик":

    Помним и как по същото време се изсипаха наведнъж 200хил укро бежанци, неваксани ни веднъж. И никакъв кромид не докараха. Помним и как насред лятос българите отидоха в тройно бустерирана Гърция и докараха кромид вълна. От тогава винаги при възможност питам великият математик Витанката, как стана тоя номер? Отговор няма и до днес

    Коментиран от #12, #13

  • 12 Копипасте

    12 0 Отговор

    До коментар #11 от "Помним, помним":

    А Витанката рева като вдовица за ... на ЖП гара, че го заплашвали и се преквалифицира във Фейс прогнози за руската така наречена СВО и скоро след това се покри кардинално! Помним и командировката на Мутафчийски до Милано в средата на април 2020г. и не сме забравили как още на другия ден след като се върна беше заедно с Кунчев в заседателната зала на Министерския Съвет сниман от СМИ на живо, а всички други от същия полет в 14 дни КОВИД карантина! Пред закона всички са равни, но някои са по-равни!
  • 13 Копипасте

    10 0 Отговор

    До коментар #11 от "Помним, помним":

    Помним и скандала в Швеция с фалшиво +/- КОВИД тестове на китайската Дженерал дайнамикс пак през лятото на 2020 г.! Помним и как заради нелоялни търговски тактики и практики на Файзер "изритаха" Астра Зенека от европазара .... !
  • 14 Даамм

    7 0 Отговор

    До коментар #10 от "Гост":

    Тестват задължително хората, които имат нужда от спешна помощ и постъпващите за болично лечение! И психарите, ошашавени от телевизионния терор, които и сега се разхождат в парка с маски. Що народ с инсулти и инфаркти изтрепаха ...
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.