Last news in Fakti

7 Януари, 2024 10:34 1 142 4

Шефът на "Пирогов": Не коментирам случаите с одита, защото съм написал две писма до прокуратурата и до АДФИ

  • директор на пирогов-
  • одит-
  • сигнали-
  • адфи

250 748 души са преминали през най-голямата спешна болница през изминалата година. От тях неосигурените са 18 000 души. Докарани от Спешна помощ са над 5 000 човека. Хоспитализираните, преминали и излекувани са 52 604 души. Това е с близо 10 хил. повече от предходната година. Това обясни още д-р Валентин Димитров. 

Шефът на "Пирогов": Не коментирам случаите с одита, защото съм написал две писма до прокуратурата и до АДФИ - 1
Снимка: Нова телевизия

Директорът на болница "Пирогов" Валентин Димитров заяви в ефира на Нова телевизия, че е подал два сигнала към прокуратурата и АДФИ, свързани с обвиненията към него от здравния министър проф. Христо Хинков за одитния доклад на болницата.

"Не коментирам случаите с одита, защото съм написал две писма до прокуратурата и до АДФИ. Има назначени проверки, които текат в момента. Поемам ангажимента, когато приключат да изнеса данните от тях", добави той.

Димитров коментира, че когато някой се изказва, трябва да носи отговорност за думите си. "Всички мои срещи с проф. Хинков са отразени в медиите. Последната беше когато дойде в болницата", поясни лекарят.
Равносметката за 2023 г. сочи, че е било трудна година за болница "Пирогов". "Трябваше да се възстанови нормалният ритъм на работа. В периода от 3 години по време на пандемията "Пирогов" беше една от основните болници, заедно със "Света Анна" и ВМА в борбата с коронавируса", посочи докторът.

250 748 души са преминали през най-голямата спешна болница през изминалата година. От тях неосигурените са 18 000 души. Докарани от Спешна помощ са над 5 000 човека. Хоспитализираните, преминали и излекувани са 52 604 души. Това е с близо 10 хил. повече от предходната година. Това обясни още Димитров.

Относно случаите на деца с алкохолни натравяния по Нова година директорът каза, че не са се увеличили. Но самият факт, че има условия, при които малолетни употребяват алкохол, и го правят до състояние, в което да стигнат до болница, е тревожен.

"Пирогов" беше превърната в COVID болница. Всички отделения лекуваха пациенти. В момента болницата няма сключена пътека с НЗОК и затова такива пациенти сега при нас не преминават", обясни Димитров.

По случаят на жената, свързана с Алексей Петров, директорът потвърди, че тя е прекарала повече от месец в болницата. "Мерките за сигурност, които бяха взети, бяха сериозни. Имаше периоди, в които тя беше при нас, но не се знаеше. Това се прави винаги, за да се запази тяхната сигурност и достойнство", посочи директорът.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БеГемот

    2 0 Отговор
    Тоз чиляк бил много набожен!Светец ми са дава!
  • 2 лекар

    2 0 Отговор
    Директора на институт Пирогов е маша в ръчичките на двамата хомосексуалисти ПРОФЕСОРИ от секция " Спешна травматология " , а зад тях е солидната политическа подкрепа на ГЕРБ , БСП , ДС , МВР , масонска ложа " Слънце " , леля Илияна Йотова съпруга на съветския гражданин проф. Андрей Йотов интимен приятел на проф. Асен Балтов и проф. Диян Енчев ( МАЛУШЕВ ).

    Коментиран от #3

  • 3 стоймиров

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "лекар":

    За Диянчо знаем , че е такъв , а за Асенчо е изненада . Нищо чудно след като стана политик и приятел с проф. Костадин Ангелов и той да се е покварил - с какъвто се събереш такъв ставаш !
  • 4 сребра

    2 0 Отговор
    Егати министъра на здравеопазването е тоя смешник професор Христо Хинков не може да уволни директор за финансови злоупотреби в крупен мащаб , а наглецът Димитров иска неговата оставка защото уронил престижа и доброто му име на политическо лице инсталирано за директор на най-голямата болница в България по етични причини ( осветили са му кражбите , злоупотребите и далаверите ). Дядо Хинков отивай си на село веднага , че за чеп на зеле не ставаш !