Last news in Fakti

17 Март, 2023 16:32 3 209 3

Симптомите на опасните кръвни съсиреци

  • съсирек-
  • съсиреци-
  • тромбоза-
  • тромб-
  • симптоми-
  • сигнали-
  • признаци

За образуването на тромби трябва да се следи много стриктно заради опасността, която представляват те за живота

Симптомите на опасните кръвни съсиреци - 1
Снимка: Shutterstock

Тромбозата е една от най-честите причини за внезапна човешка смърт в световен мащаб. Това е патологичен процес на образуване на кръвни съсиреци, чиято причина се счита за нарушение на кръвния поток, промяна във вискозитета на кръвта и увреждане на вътрешната обвивка на кръвоносните съдове. При тромбоза кръвен съсирек може да се отдели във всяка минута на деня или нощта и тогава изходът може да бъде фатален, пише в. Струма.

Как да разберете, че имате кръвен съсирек?

Лекарите казват, че ако кръвен съсирек запуши важен съд, тогава в повечето случаи човек ще го почувства. Симптомите са следните:

- кожата на крака става студена, може да бъде само малка площ от нея;

- появяват се остри болки в някоя част на крака, но визуално всичко изглежда добре;

- вената на крака става червена, самият съд се усеща като нещо твърдо;

- започва да се усеща тежест и остра болка в гърдите. Появява се трудно дишане, въпреки че преди това не сте страдали от задух.

Посещението при лекар при подобни симптоми и провеждането на изследване като ултразвук на съдовете ще помогне да се идентифицират „лошите“ кръвни съсиреци и да се вземат мерки незабавно.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Оттам се почва

    5 0 Отговор
    Първият симптом е чувство на убождане в раменната област.
  • 2 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    1 1 Отговор
    При травми,Вътрешни си купувате 30 инжекции антикоагулант,като клексан,слагате си ги сами но сменяте мястото.Около пъпа на 5-8 см от него в подкожието.много со по скъпи от написаното в интернет.една инжекция е около 8 лв
  • 3 Вирус

    0 0 Отговор
    Тея подготвят за ефектите от факсинките ли хахаха