Отидете към основна версия

1 566 18

Борисов: Ние сме отличниците в Европа

  • бойко борисов-
  • герб-
  • избори
Снимка: ГЕРБ

България е изпълнила всички изисквания от Маастрихт – ние сме отличниците в Европа. Европейските ни партньори знаят, че страната ни трябва да бъде сред челните държави в ЕС. Това ще се случи, само ако след 26-ти март продължим да имаме прогнозируемо правителство и знаят, че могат да ни вярват. Това каза председателят на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща с жители на Пазарджик, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ.

Той подчерта, че доверието към България може да бъде сериозно разклатено, ако Корнелия Нинова продължава да има неоснователни претенции към ЕС. „В Брюксел нямат нужда от тропачи по масата, които обаче искат да им се плащат милиарди. Никой друг не е давал пари за България, освен ЕК. Всички други са ни взимали“, заяви Борисов. По думите му, България има най-ниския външен дълг – 27%. „Дългът ни е бил най-висок в управленията на БСП“, коментира Борисов. Той обясни, че България трябва да влезе в Еврозоната.

Според бившия премиер страната ни е заслужила доверието на Европа, защото е разрешила проблема с миграцията. „Направихме 140 км. възпиращо съоръжение и опазихме външната граница на ЕС. Получихме 320 милиона лева помощ от ЕК, благодарение на усилията ни“, обясни Бойко Борисов. По думите му, след управлението на ГЕРБ държавните параметри са в изключително добро състояние. „Заварихме 5,5% дефицит, а в момента държавният бюджет е на излишък. Успяхме да изплатим 6,2 млрд. живи пари за борчове, взети от стари управления, без да се усети от хората“, каза Борисов. Той обясни, че благодарение на факта, че в България има най-ниските данъци в Европа, са привлечени хиляди фирми от съседни на страната ни държави. „Затова икономическият ръст достигна 3,6%“, посочи лидерът на ГЕРБ.

Бойко Борисов коментира, че има различие в позициите на Корнелия Нинова и президента Румен Радев. „Защо БСП казва, че ГЕРБ е разрушила държавата, а президентът Радев заяви пред целия немски бизнес, че България е изключително стабилна икономически? Днес разбрах защо от думите на Корнелия Нинова – защото Радев е президент на ГЕРБ. Служебното правителство също е на ГЕРБ“, каза лидерът на ГЕРБ. Той обясни, че Нинова е казала кои от служебните министри са били на дадени постове по време на кабинета „Борисов“. „Президентът Радев също бе командир на най-голямата ни въздушна база в Граф Игнатиево и командир на военно-въздушните сили в България в правителството на Бойко Борисов. Нинова ми отвори очите - вече не можем да казваме, че президентът не е от ГЕРБ. Ужасна обида към Радев е това, което говори Нинова“, заяви Борисов.

Председателят на ГЕРБ изтъкна, че Екатерина Захариева е била моторът в постигнатата от ГЕРБ реформа в съдебната система.

„Хората имат нужда от справедливост, което трябва да бъде обвързано със законодателни промени. Предвиждаме редица мерки в следващ управленски мандат, които да доведат до справедливо и бързо правосъдие“, каза Бойко Борисов. По думите му, програмата на ГЕРБ предвижда принуда, обвързана със социалните помощи, целяща всяко дете да ходи на училище. „България трябва да се бори да е заедно със силните икономики и високообразованите хора. Трябва да принуждаваме хората да учат, за да бъдем конкурентоспособни. В нашата програма единствената завишена цифра е за двойно увеличаване на заплатите на учителите. Осигурили сме необходимите средства - 880 милиона излишък в бюджета имаме само за януари“, подчерта Борисов.

Заместник-председателят на ГЕРБ и кмет на Бургас Димитър Николов представи приоритетите от предизборната програма на ГЕРБ, като акцентира върху инвестицията в образованието и премахването на бюрокрацията. „Заедно със социалния патронаж държавата ще финансира посещение на лекар и стоматолог в населените места, ще има възможност за доставка на лекарствени медикаменти директно до хората. Така ще осъществим едновременно здравна и социална програма“, заяви Николов.

Водачът на листата на ГЕРБ в Пазарджик Екатерина Захариева посочи, че ГЕРБ е доказала, че увеличава доходите на хората на база на постигнат висок икономически растеж, а не чрез задължаване на бъдещите поколения с дългове. Според Захариева бизнесът разчита на ГЕРБ, защото знае, че когато партията управлява има сигурност. Екатерина Захариева подчерта направеното от правителството на Бойко Борисов и ГЕРБ в Пазарджик. „ГЕРБ направи много за всички общини в област Пазарджик. Основен приоритет в региона е създаването на нови работни места“, заяви тя. Водачът на листата на ГЕРБ обясни, че е родена и израснала в Пазарджик и ще защитава интересите на региона. Захариева бе категорична, че всички смислени проекти, които ще допринесат за развитието на Пазарджик, ще бъдат реализирани в следващ управленски мандат на ГЕРБ.

Според бившия министър на туризма Николина Ангелкова Бойко Борисов е единственият премиер, който се ангажирал с туризма. „Единствено в програмата за управление на ГЕРБ се говори за туризъм - в програма на БСП дори не се среща думата „туризъм“. Притеснявам се, че едно работещо министерство ще бъде заличено от БСП“, коментира тя. Ангелкова изтъкна високият ръст на туристи в България през миналата година. „Имаме 16 млрд. лева приходи от туризъм. Имаме 20% ръст на туристите в Пазарджик. 40% ръст в туристите от Русия, благодарение на личните усилия на Бойко Борисов. Ще продължим да развиваме туризма, защото имаме ясна визия“, категорична бе Николина Ангелкова.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове