Отидете към основна версия

8 470 69

Премиерът: С ДПС сме противници на изборите, но... (ВИДЕО)

  • бойко борисов-
  • инспекция

Премиерът се спря и в центъра на селото където има джамия, но и църква. "Двете религии да са мост", каза Борисов

Премиерът Бойко Борисов продължава с инспекциите в Пиринско. В рамките на обиколката си из края той бе посрещнат с погача от местните хора в Дъбница.

Освен с пита, премиерът, министърът на образованието Красимир Вълчев и министърът на регионалното развитие Николай Нанков получиха подарък от местните - пакетче боб, с който е известно селото.

В Дъбница премиерът се запозна с ремонта на местното училище, пише блиц.

Учителите се похвалиха с изцяло нова постройка за 228 хил. лв., финансирана от Министерство на образованието. "Имаме сега олимпиада по математика в една от стаите", уточни една от учителките и го покани да ги посети, а Борисов каза, че не иска да притеснява децата. Учениците обаче обявиха, че искат да му благодарят, защото много им харесват новите класни стаи и компютри.

Борисов видя и новите шкафчета и припомни, че са дадени близо 12 млн. лв. , за да има във всички училища в цяла България такива шкафчета с ключове, където децата да си оставят принадлежностите и да не се налага да ги носят на гръб.

Учителите отчетоха, че е много важно, че премиерът не дели районите и хората, а се прави еднакво за всички. "Когато имаш образование, никой не може да те излъже", отчете той, а учителите казаха, че Дъбница е пример за етническо разбирателство, като имат представители на цели 4 етноса.

"Имаме си всичко и сме благодарни на правителството, че не спира да мисли за нас. Сега се надяваме да ни помогнете и за това", помолиха учителките, а Борисов каза, че няма да ги остави. "Сега правим в Хаджидимово и после ще търсим пари и за вас", обеща той.

Преди това Борисов посети гимназия в село Брезница край Гоце Делчев, която скоро също е ремонтирана, с нови кабинети и нов салон, а Борисов поясни, че правят над 50 физкултурни салони в страната.

"Освен интернет и компютри, трябва да има и спорт", каза премиерът. Обеща на кмета да разгледа двата проекта за укрепване на реката, както и този за ремонт на детската градина.

В началото Борисов обърна внимание, че кметът е от ДПС, а директорът на училището е от ГЕРБ. "И после викат имало симбиоза. Гледай какво училище", каза премиерът.

Обеща да потърси пари за проектите и отново припомни, че с ДПС са противници на изборите, но когато става дума за образование, здраве и нуждите на хората, кабинетът работи еднакво и помага на всички.

"Когато става дума за образованието и здравето на хората правителството помага на всички български граждани. Всяко едно населено място, всеки един човек са важни за нас, независимо от коя партия е кметът", написа след това премиерът във фейсбук.

Иначе директорът на гимназията поясни че от 2002 г. е в в системата на образованието и досега никога такива средства да са били отпускани за просветата.

Премиерът се спря и в центъра на селото където има джамия, но и църква. "Двете религии да са мост", каза Борисов и добави: "Сега може би някой си обясняват защо сторим толкова много църкви и манастири".

Поясни, че сторят и джамии и помагат на хората, което било най-важното, за да има съвместно съществуване.

Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 45 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове