Отидете към основна версия

10 815 71

Националната конференция на ГЕРБ препълни зала "Арена Армеец"

  • герб-
  • избори

Пречупихме гръбнака на организираната престъпност, двойно намалихме жертвите на пътя, похвалиха се доскорошните управляващи

Снимки: БГНЕС

Националната конференция на ГЕРБ се състоя в препълнената столична зала „Арена Армеец”.

На събитието присъстваха председателят и заместник-председателят на партията Бойко Борисов и Цветан Цветанов, които бяха посрещнати с бурни аплодисменти. На конференцията бяха представени и водачите на листите за народни представители от ПП ГЕРБ.

Форумът протече при засилени мерки за сигурност. Районът около залата бе отцепен от полицията и се допускаха само делегати, гости и журналисти с акредитации за конференцията. Минути преди официалното откриване прозвуча популярната българска песен „Обещай ми любов”. След това беше представен предизборният видеоклип на ГЕРБ. Водещи на конференцията са Ева Паунова и Робърт Янакиев.

ГЕРБ ще управлява, ако хората искат. Това заяви лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов на националната конференция на ГЕРБ. Мен ме обвиниха няколко негодници, че съм диктатор. Кой диктатор си дава оставката, кой диктатор си дава властта. Това, че при нас има ред и дисциплина, не значи, че има диктатура.

Важните послания ги разбрахте: Десет процента плосък данък. Седем дни връщане на ДДС. Работа, работа, работа, обърна се Борисов към делегатите на конференцията.

По повод водачите на листи на партията в 31-те избирателни райони Борисов заяви: „Далеч съм от мисълта, че са най-добрите, но ще свършат работа”. „Моята заслуга е в програмата. Направихме един документ, в който ясно да се каже, че ако ГЕРБ е на власт, няма да се вдигат данъците, ще продължи финансовата стабилност. ГЕРБ няма да взима заеми. Всяко едно поколение трябва само да се оправя и нашите деца не трябва да носят отговорност за нас.

Освен ГЕРБ, няма друга партия, която да може да спира бившите комунисти, подчерта Борисов.

 ГЕРБ няма нищо общо с пуснатото досие на Станишев, посочи Бойко Борисов. „Ще спомена само веднъж името на Станишев и то не защото искам да го коментирам. Днес във вестниците пише, че ние ГЕРБ сме му пуснали досие. Той самият дезертира, бяга от политическа отговорност. Кой ще му дава задачите на този премиер, къде го има това в Европа? Лидерът е президент. ГЕРБ няма нищо общо с пуснатото му досие. Забранявам думата за неговото досие да се говори по дебати. Все едно го няма”, посочи Борисов.

Бившият премиер направи забележка на водачите на листи, че са без вратовръзки на конференцията.

"Би било рядка глупост за една нация да избере партия, на която да й спрат еврофондовете. Гарантираме за следващите години 32 милиарда лева да влязат в българската икономика", обеща Борисов. "Когато говорим за ГЕРБ, трябва да говорим за партия, която е донесла пари в България. Когато говорим за БСП и ДПС, това са партии, изнесли пари от България", обобщи експремиерът.

За съжаление, сестрински партии в ЕНП говориха срещу ГЕРБ, каза Борисов. Той отбеляза, че не може партии с по два - три процента подкрепа, да казват кой ще е премиер.

Когато разговаряте с хората, няма да се криете за това, което сме сгрешили. Който не работи, той не греши, обърна се Борисов към делегатите. „Ако не бяхме отделили 20% за кофинансиране, щеше да има пари за пенсии и заплати, но нямаше да имаме проекти. Можеше ли да дадем повече пари на майките? Можеше. 30 – 35 млн. лв. все от някъде щяхме да ги заделим. Ние се заинатихме да правим 10 детски градини в София. 2 милиона души хранят 5 милиона в страната. Сами разбирате в такава ситуация как се създават доходи и как се постига растеж”, каза Борисов.

„Можеше ли да връщаме по-бързо ДДС? Можеше. Можеше ли да не се дразним със зърнопроизводителите? Можеше. И го направихме", подчерта Борисов.

След речта на Борисов Веселин Маринов изпя песента си "За теб, Българийо”.

Повече от половин час след края на Националната конференция на ГЕРБ лидерът на партията Бойко Борисов раздава автографи и се снима със симпатизанти. Хората се редяха на опашка, за да поздравят Борисов и да се снимат с него.

На въпрос на журналисти ще спори ли със Сергей Станишев по време на предизборната кампания Борисов заяви: „Не. Той не се явява за премиер. Той дезертира, така че какво да говоря”. Лидерът на ГЕРБ отказа повече коментари.

Към 16.00 часа Борисов попита колко е часа и като разбра, каза: „Изпуснах мача”.

По време на управлението на правителството на ГЕРБ 10 милиарда лева влязоха в икономиката, за да модернизират страната. Такава констатация бе направена в началото на политическия форум - в специален видеоматериал за постигнатото от кабинета „Борисов”.

„24 млрд. лв. бяха инвестирани в инфраструктура, социална и културна сфера, в здравеопазване и образование. Гордеем се с по-добрата среда за живот. Гордеем се, че развиваме българското земеделие – субсидирахме производителите и създадохме нови стандарти в качеството на храните. Пречупихме гръбнака на организираната престъпност, двойно намалихме жертвите на пътя. Това е само началото, защото ние сме ГЕРБ и имаме воля да променим България”, отбелязаха от партията в клипа.

Официални гости на партийния форум бяха: председателят на Групата на ЕНП в Европейския парламент Джоузеф Дол, генералният секретар на ЕНП Антонио Лопез, заместник-председателят на ЕНП и депутат от румънския парламент Анка Боаджу, депутатът от Бундестага Ханс-Петер Ул, международният секретар на партия Християнсоциален съюз Сузане Лутер и бившият трикратен министър-председател на Турция Месут Йълмаз.

Социалистите биха могли да върнат България назад и да хвърлят страната в хаос и да спрат реформите. Това каза в началото на Националната конференция на ГЕРБ заместник-председателят на ЕНП и депутат от румънския парламент Анка Боаджу.

Всички надежди са свързани с Бойко Борисов и ГЕРБ. Това каза в приветствието си Сузане Лутер, международният секретар на партия Християнсоциален съюз. Стискаме ви палци и вярваме, че днес с началото на предизборната кампания полагаме основния камък за успех на изборите, каза Лутер.

 Убеден съм, че българският народ няма да приеме връщане назад, към тъмното минало, заяви бившият трикратен министър-председател на Турция Месут Йълмаз. В Турция особено внимателно изучавахме реформите, които България трябваше да направи, за да влезе в ЕС. Европеизацията е придружена с огромни жертви, особено в икономическата сфера, и ние, политиците трябва да помагаме на хората да вярват в едно по-добро бъдеще”, посочи Йълмаз.

Вярвам, че ГЕРБ ще успее. 14 000 души са се събрали в тази зала, за да подкрепят ГЕРБ, посочи депутатът от Бундестага Ханс-Петер Ул. „Г-н Борисов, г-н Цветанов, вие заслужавате да празнувате в нощта на изборите”, заяви Ханс-Петер Ул. „Вие се намирате на правилния път. Беше трудно да се направи реформа в съдебната система и в областта на вътрешната сигурност”, отбеляза той. „За добрата охрана на границата, е важно доброто сътрудничество с Турция”, каза той.


Има тенденция да се забравя, но аз ще го напомня. Не беше толкова отдавна това време, но преди 2009-та година, България не вдъхваше доверие, еврофондовете бяха замразени. Трябваше да се доказва смелост и отговорност, за да се сложи край на онзи порочен кръг. Това направихте вие, благодарение на ГЕРБ, благодарение на Бойко Борисов, благодарение на Цветан Цветанов. Това каза председателят на Групата на Европейската народна партия (ЕНП) Джоузеф Дол.Що се отнася до инвестициите, аз съм силно впечатлен от напредъка на България. Вчера с Йорданка Фандъкова, кмет на София, отидохме на място да видим метрото и строящото се продължение. Tова става благодарение на европейските фондове, каза Джоузеф Дол. "Видях и километрите магистрали в строеж. Казвам браво", каза Дол.

Управлението в изпълнителната власт беше много трудно, защото имахме тежко наследство. Това каза зам.председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. Той припомни историята на ГЕРБ и целта, с която е създадена партията. „Декември 2006 г. учредихме ГЕРБ. Първата политическа партия, която се учреди в най-голямата зала – зала едно на НДК. Бях натоварен от лидера на партията Борисов да организирам структурите в цялата страна. Трябваше да направим политика, която да отговори на очакванията на българското общество”, каза Цветанов. Той се обърна към делегатите с думите: „Без вас, нямаше да има Цветанов, няма да има ГЕРБ”.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове