Отидете към основна версия

605 40

Йорданка Фандъкова: Знам, че хората се умориха от гласуване, но се надявам да осъзнаят, че нещата са в техни ръце

  • йорданка фандъкова-
  • герб-
  • избори-
  • парламент-
  • българия

Бих искала да имаме достатъчно народни представители, за да можем да провеждаме нашата политика

Снимка: бТВ

За седми път отиваме на парламентарни избори. Опитваме се да убедим гражданите, че се нуждаем от стабилност. Сега задачата е на избирателите – колкото повече хора излизат да гласуват и колкото по-голяма преднина имаме, толкова повече гаранции можем да дадем.

Знам, че хората се умориха от гласуване, но се надявам да осъзнаят, че нещата са в техни ръце, за да могат след това да търсят отговорност. Нашият естествен партньор е от демократичния спектър.

Аз лично съм работила и била в коалиция с Реформаторския блок, подкрепяне съм от Патриотичния фронт и в коалиция с ВМРО. Можем да намерим общ език с тези формации. Бих искала да имаме достатъчно народни представители, за да можем да провеждаме нашата политика и да носим отговорност, останалото биха били плаващи мнозинство и неясно носене на отговорност”.

Това заяви Йорданка Фандъкова в 24 МИР-София, в предаването „Лице в лице” по bТВ.

Нашата програма е разработена в детайли във всички сектори. Ние правим много срещи и обсъждаме конкретни теми. Ако този път можем да направим стабилно мнозинство, ще можем да реализираме и гарантираме различни политики, поясни тя.

Има нужда от надграждане и от непрекъсната работа. В образованието през годините направихме доста. Ако искаме да имаме добра икономика и висока добавена стойност, разчитаме на талантите, но се изисква и промяна в учебните програми, подчерта Фандъкова. Ние предвиждаме промяна в учебните промяна, за да се намери баланс между знания и умения, между знания и критично мислене, да се заложи повече на възпитанието, на формирането на ценности. Това изисква много време, но и много голям консенсус. Образованието е темата, която може да обедини политическите сили, смята тя.

Йорданка Фандъкова коментира и кризата в театрите. „Сектор „Култура” има нужда от няколко ключови реформи, но отново трябва да има стабилно управление. Промяна в модела на финансиране на театри, като се залага на качествен критерий. Предвиждаме и промяна на финансирането на археологическите проекти. Искаме да се финансират цялостни проекти – с реставрацията, социализацията и т.н.”

„Нас ни интересува да гарантираме стабилно управление на страната. Без стабилност и сигурност никоя от тези хубави реформи не може да се случи. Ние сме доказали, че можем да водим диалог. Имаме нашите ясни позиции и ценности – европейското развитие на България е заложено в названието на нашата партия, там компромис не може да има. Много важни са икономическите и финансовите политики, това те да са насочени към инвестиции и увеличаване на икономическия ръст, а не просто в харченето на пари. С всички, които отговарят на тези принципи можем да разговаряме”, подчерта Фандъкова.

„Бих искала хората да повярват, че всичко зависи от тях. Колкото повече хора гласуват, толкова по-малко ще говорим за корпоративен вот. Знам, че хората се умориха от гласуване, но се надявам да осъзнаят, че нещата са в техни ръце, за да могат след това да търсят отговорност. Нашият естествен партньор е от демократичния спектър. Аз лично съм работила и била в коалиция с Реформаторския блок, подкрепяне съм от Патриотичния фронт и в коалиция с ВМРО. Можем да намерим общ език с тези формации. Бих искала да имаме достатъчно народни представители, за да можем да провеждаме нашата политика и да носим отговорност, останалото биха били плаващи мнозинство и неясно носене на отговорност”, заяви водачът на листата на ГЕРБ в 24 МИР-София.

Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 21 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове