10 Октомври, 2024 18:22 477 35

Йорданка Фандъкова: Знам, че хората се умориха от гласуване, но се надявам да осъзнаят, че нещата са в техни ръце

  • йорданка фандъкова-
  • герб-
  • избори-
  • парламент-
  • българия

Бих искала да имаме достатъчно народни представители, за да можем да провеждаме нашата политика

Йорданка Фандъкова: Знам, че хората се умориха от гласуване, но се надявам да осъзнаят, че нещата са в техни ръце - 1
Снимка: бТВ

За седми път отиваме на парламентарни избори. Опитваме се да убедим гражданите, че се нуждаем от стабилност. Сега задачата е на избирателите – колкото повече хора излизат да гласуват и колкото по-голяма преднина имаме, толкова повече гаранции можем да дадем.

Знам, че хората се умориха от гласуване, но се надявам да осъзнаят, че нещата са в техни ръце, за да могат след това да търсят отговорност. Нашият естествен партньор е от демократичния спектър.

Аз лично съм работила и била в коалиция с Реформаторския блок, подкрепяне съм от Патриотичния фронт и в коалиция с ВМРО. Можем да намерим общ език с тези формации. Бих искала да имаме достатъчно народни представители, за да можем да провеждаме нашата политика и да носим отговорност, останалото биха били плаващи мнозинство и неясно носене на отговорност”.

Това заяви Йорданка Фандъкова в 24 МИР-София, в предаването „Лице в лице” по bТВ.

Нашата програма е разработена в детайли във всички сектори. Ние правим много срещи и обсъждаме конкретни теми. Ако този път можем да направим стабилно мнозинство, ще можем да реализираме и гарантираме различни политики, поясни тя.

Има нужда от надграждане и от непрекъсната работа. В образованието през годините направихме доста. Ако искаме да имаме добра икономика и висока добавена стойност, разчитаме на талантите, но се изисква и промяна в учебните програми, подчерта Фандъкова. Ние предвиждаме промяна в учебните промяна, за да се намери баланс между знания и умения, между знания и критично мислене, да се заложи повече на възпитанието, на формирането на ценности. Това изисква много време, но и много голям консенсус. Образованието е темата, която може да обедини политическите сили, смята тя.

Йорданка Фандъкова коментира и кризата в театрите. „Сектор „Култура” има нужда от няколко ключови реформи, но отново трябва да има стабилно управление. Промяна в модела на финансиране на театри, като се залага на качествен критерий. Предвиждаме и промяна на финансирането на археологическите проекти. Искаме да се финансират цялостни проекти – с реставрацията, социализацията и т.н.”

„Нас ни интересува да гарантираме стабилно управление на страната. Без стабилност и сигурност никоя от тези хубави реформи не може да се случи. Ние сме доказали, че можем да водим диалог. Имаме нашите ясни позиции и ценности – европейското развитие на България е заложено в названието на нашата партия, там компромис не може да има. Много важни са икономическите и финансовите политики, това те да са насочени към инвестиции и увеличаване на икономическия ръст, а не просто в харченето на пари. С всички, които отговарят на тези принципи можем да разговаряме”, подчерта Фандъкова.

„Бих искала хората да повярват, че всичко зависи от тях. Колкото повече хора гласуват, толкова по-малко ще говорим за корпоративен вот. Знам, че хората се умориха от гласуване, но се надявам да осъзнаят, че нещата са в техни ръце, за да могат след това да търсят отговорност. Нашият естествен партньор е от демократичния спектър. Аз лично съм работила и била в коалиция с Реформаторския блок, подкрепяне съм от Патриотичния фронт и в коалиция с ВМРО. Можем да намерим общ език с тези формации. Бих искала да имаме достатъчно народни представители, за да можем да провеждаме нашата политика и да носим отговорност, останалото биха били плаващи мнозинство и неясно носене на отговорност”, заяви водачът на листата на ГЕРБ в 24 МИР-София.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    38 0 Отговор
    Уморихме се да я гледаме тази.Кога ще я приберат в сливенският затвор?

    Коментиран от #7, #11

  • 2 кюмюра от Драгалевци

    25 0 Отговор
    Знаем Падпадъкова и в никакъв случай няма да гласуваме за фашистка партия !
  • 3 ха ха

    28 1 Отговор
    сигурен съм че дори да няма един гласувал , избирателната комисия ще преброи 2,5 милиона гласа
  • 4 Е па нема къ.

    17 0 Отговор
    Ората гледат Биг Брадър, мозъците им блокират и затова нема да гласуват.
  • 5 Мда

    13 0 Отговор
    Боко е стар и уморен време е за смяна
  • 6 ТаУмВзе

    18 0 Отговор
    СЛИВЕН!
  • 7 фен на ГЕРБ

    19 2 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Тя управи София, смятам че ще управи и цялата страна !
  • 8 тома реални

    9 3 Отговор
    всичко е в ръцете на ГЕРБеропитеците!
  • 9 цгаъс

    25 0 Отговор
    Тая мазната ГЕРБ селяндурка, граби софиянци като за световно и сега иска да се скрие в парламента с имунитет. София я "оправи" като кочина и сега ще "оправи" и България. Никъде в света няма пейки по 10 хиляди лева, но тази ГЕРБ мазна гнида, намери такива и ги купи за софиянци. Не милионери а милиардери станаха с ГЕРБ сиганина от Банкя. Те си напълниха гушките а за българите лъжи и духова музика. Нямаха пари за Великденски добавки, но взеха заем на гърба на българите и дадоха 80 милиона евро на бандера фашистите в Украйна. Сега викат няма пари в държавата??? Ами няма щото ги окрадохте и прахосахте вие от ГЕРБ, ПП и ДБ и ДПС на Шишко. На изборите обаче пак се натискат българите да ги хранят и поят. Слава Богу имаме шанс да ги изритаме от властта на изборите.
  • 10 комсомолска секретарке

    18 0 Отговор
    Вашата политика е политиката на кражби, грабежи и мрежи за корупция.
  • 11 предупреждение !

    8 1 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Ако си намерим ченето, че те ухапем !
  • 12 Крадлива даскалица

    19 0 Отговор
    В твоите ръце какво има пачки от кражбата ли?
  • 13 Гласувай

    17 2 Отговор
    Хора, гласувайте, че такива да са безработни и без достъп до държавна хранилка. Крадоха, лъгаха, крадоха, лъгаха и все не им стига.
  • 14 Празни

    23 0 Отговор
    приказки , не докосващи никой , от Крадлата ненадмината , разрушила и ограбила София в пакет с Бою и мутренските методи и действия ! Хората се измориха и са повече от гневни от престъпленията ви !
  • 15 Хйкхфмнфогл

    16 0 Отговор
    Тая тъпа крава, защо не е в затвора.
  • 16 Софийски

    10 0 Отговор
    Така е, да изметем самоковската слива отново на село
  • 17 И ние така

    13 0 Отговор
    Вече е крайно време да ви изметем, цялата пасмина. Нереза, разбойко и простокиро, вън.

    Коментиран от #20

  • 18 Прокопи Катъра

    7 1 Отговор
    Марш селска мръснице превърна София в кочина да пукнеш дано.
  • 19 Те това

    11 1 Отговор
    Е най-голямата измама на демокрацията, че всичко е в ръцете на избирателите. Не, всичко е тяхно. И техно
    Експорт и техно импорт. И след изборите си пият заедно и се подиграват с нас гласоподаватели. Нищо не може да се направи, демокрацията ще си избере парламента и без нито един глас.

    Коментиран от #21

  • 20 Прокопи Катъра

    6 2 Отговор

    До коментар #17 от "И ние така":

    Банкянския нерез и е разпорил мазния ауспух на тая самоковска циганка нема кучка дето да не и е смазал дифиренциала преди да я назначи в престъпната партия герб.
  • 21 Гробар

    7 2 Отговор

    До коментар #19 от "Те това":

    Да, знаем мантрите на евроатлантическите комунета. Аз пък ще гласувам до дупка, всеки път. А ганювците дето ги мързи да долазат 10 метра до секциите ще ги управлява Султана.
  • 22 Киро Шланга

    4 1 Отговор
    В ръцете ми е, и се чудя и се мая, що не взема да ви закопая и опкая …
  • 23 Уши и очи

    6 0 Отговор
    Пълни, а ръце празни, с с огромна част , на народа! Работещи бедни, дребен и среден бизнес, огромната част от пенсионерите, с пенсии под 630 лева! За 45 плюс години осигуровка. А вашите пенсионери, на комунетата, 1700 лева! Не отричай, че си комуне! Всички партии сте производни на БКП
  • 24 Киро Шланга

    2 0 Отговор
    Едно “и” ми избега
  • 25 Другарко,

    1 3 Отговор
    Защо се унижаваш да повдигаш чужд имидж ? Е, имаш много грешки, според мен, в работата си от незнание и предоверяване! Но няма, данни за корупция! Защо си Маша ??
  • 26 а ла хулю фишер

    4 1 Отговор
    До сегашното положение са стигна ,оти евеоглавоците на Бацко пропуснаха шанса , да бъдат просто нормални и етични хора .Освен за пари ,да зачитат и правата на простолюдието , да решават така, както за себе си - нали Боцко циклично споменува , че са се християнизирали.. Те туй е християнството - прави на другите така , както би искал на теб да се направи. Изпълнителната власт прави и не важи не прави другиму , а прави . Но кой е този другия??!!!, някой баджанак или съратник - туй е въпроса. Тотален дефицит - "ОО" води до WC OO
  • 27 Хората

    4 1 Отговор
    Отдавна осъзнаха ,че "нещата" НЕ СА "в техни ръце" !!!
    Молете се ,господа "политици" българите да имат още овче търпение,че когато и то свърши стадото просто ще ви стъпче и ще бутне кошарата , в която залъгвате хората докато си гледате пъповете,а не държавата
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Туй па

    4 1 Отговор
    от къде изпълзя, още ли е живо. Скоро беше, и другата мумия Надежда Михайлова я видях по някоя медия беше. Нашествие на зомбита нещо става и Софиянски изскочи от дупката
  • 30 УдоМача

    3 1 Отговор
    Вещице, вещице...
  • 31 Гост

    4 1 Отговор
    Тая леля вместо да си пуска гласът от сливенския, тя ще се пъчи по телевизора и ще плямпа гербераските тъпотии
  • 32 не го ли разбрахте

    3 0 Отговор
    за това изказване от заглавието имаме една много интересна приказка “а дано ама на дали”… българопитека е научен друг да му решава съдбата и няма да излезе да гласува
  • 33 адвокат

    0 1 Отговор
    Колко милиона направи като кмет на София само от комисионни без откраднатите милиони
  • 34 Наместник

    0 0 Отговор
    Фандъкчкова,какво ще правим с Кметовете милионери на общините забогатели незаконно от еврофондове общински поръчки,саниране,ВиК,и къщи за гости!
  • 35 възраждане

    0 0 Отговор
    Тази даскалица по руски език се крие в парламента сега за имунитет да не ми да и спретнат някое дело за откраднатите милиони от метрото и пейки за по 10 000 лева
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове