Last news in Fakti

11 Януари, 2010 00:00 4 691 6

Американско Scirocco?

  • volkswagen new compact coupe ncc

Днес в Детройт ще се състои премиерата на нов концептуален хибрид на Volkswagen. За прототипа от известно време се говори като за Jetta Coupe, предназначено за американския пазар.

Предварителната информация потвърждава платформата-донор. New Compact Coupe или NCC е екипиран с 1.4-литров TSi с мощност 150 к.с. и максимум на въртящия момент от 220 Нм. Трансмисията DSG с два съединителя разполага със седем предавки.

Бензиновият агрегат се подпомага от електромотор с 27 к.с., захранван от литиево-йонни батерии. Прототипът може да се движи и само на ток, което позволява да бъде класифициран като пълен хибрид. В съобщението до пресата се споменава, че когато двигателят с вътрешно горене не работи, конструкцията го изключва напълно от системата, за да се намалява триенето.

От Volkswagen присвояват на концепта повече от впечатляващи динамични и екологични характеристики. Според германците NCC отделя едва 98 гр въглероден двуокис на фона на ускорение от 8.6 секунди до 100 км/ч, максимална скорост от 227 км/ч и среден разход на гориво от 4.2 литра.

Новото компактно купе краси немския щанд с лаково покритие "Tungsten Silver Metallic", биксенонови фарове с диодни дневни светлини, задни габарити и мигачи. Автомобилът е дълъг, широк и висок съответно 4.54, 1.78 и 1.41 м. Нагизден е с 19-цолови джанти "Lugano" и интериор в кварцово сиво и бяло.

Външният дизайн се вписва в останалата моделна линия на VW, макар че стиловите заемки от Audi трудно остават скрити. Официална информация за възможно серийно производство засега липсва, но според слуховете проектът NCC вече е одобрен и продажбите трябва да започнат до две години.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 anonimen

    9 5 Отговор
    Да ги ... тези тъпи американци! Иначе колата е много хубава , абсолютен заместител на BMW 1 според мен!
  • 2 VW

    11 1 Отговор
    Много е хубаво VW-то. А бе немските автомобили все повече стават и с добър дизайн. Иначе качеството им е номер 1
  • 3 Mercedes Benza

    7 1 Отговор
    Dobre e hubava ma6inka e
  • 4 korpsa

    1 0 Отговор
    на мен по скоро ми прили4а на фолксвагенски вариант на audi S5 :):)
  • 5 pe6o

    0 0 Отговор
    korpsa- praw si platformata e ot A5 ama sa edna firma taka 4e :)
  • 6 deo88

    0 0 Отговор
    Спор няма , че са на една платформа ФВ и Ауди :) Някак си немското Сироко повече ми харесва , незнам защо , но е така . :)