Last news in Fakti

27 Август, 2014 11:00 4 749 20

Nissan представя "атлета" 370Z Nismo

  • nissan-
  • 370z-
  • nismo

Nissan 370Z винаги е привличал погледите след себе си. Това спортно ориентирано купе сега се сдоби с ново наточено изпълнение. Става дума за версията Nismo, която придава на по-малкия спортист на Nissan по-дързък и по-мощен нов вид. Измененията в екстериорния дизайн са свързани с новата броня, която е напълно променена и вече е с по-големи въздухозаборници, допълнителни въздухоотводи пред калниците и нови LED дневни светлини. Другите новости по външния вид включват черни декоративни рамки на фаровете, специална червена лайстна в основата на бронята, променени странични лайстни и огледала, както и специални Nismo лога. Ревизираният 370Z Nismo разчита и на ефектни 19-инчови Rays лети джанти, изпълнени в черен и сив цвят.

Нова е и задната броня, както и дизайнът на спойлера. Като част от пълната промяна на аеродинамичния пакет на 370Z Nismo, новата версия разчита на по-малък заден спойлер, който въпреки намалените си габарити създава значително по-голяма притискаща сила при шофиране с висока скорост. Нещо повече, притискащата сила сега е по-равномерно разпределена върху предната и задната оси, осигурявайки по този начин по-балансирано усещане на пътя. Изчисленията на Nissan потвърждават, че новият аеродинамичен пакет на 370Z Nismo му осигурява по-голяма притискаща сила спрямо всеки от конкурентите му в сегмента.

За да отговори на нуждите на собствениците, които експлоатират пълния динамичен потенциал на 370Z, новият модел разчита на Recaro седалки, предлагащи значително по-добра опора и комфорт. Базирани на всепризнатите Recaro Sportster, новите седалки са проектирани специално за 370Z Nismo и предлагат множество детайлни промени, които осигуряват максимална опора за водачите. Чрез възприемането на нова черупкообразна основа на конструкцията, предпочетена пред традиционната тръбна рамка на седалката, Nissan подобрява здравината, като едновременно с това намалява теглото на спортното кресло. Седалките са тапицирани в червена и черна кожа и алкантара.

Новият 370Z Nismo се задвижва от 3.7-литров шестцилиндров двигател, генериращ 344 конски сили. Този мотор се характеризира с изключителен въртящ момент при ниските обороти и широк оборотен диапазон, 370Z Nismo ускорява от 0 до 100 км/ч за само 5.2 секунди. Отработените газове се изхвърлят през иновационна двойна ауспухна система, впечатляваща с уникален спортен звук. Двигателят работи съвместно с усилена шестстепенна механична скоростна кутия. Инженерите са обърнали и основно внимание на окачването, като там са направени редица подобрения по возията и е намален шумът в купето.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДОШО ФЪШКИЕВ

    2 5 Отговор
    Ма4кам немски щайги с Нисана

    Коментиран от #2, #4

  • 2 Кобрата

    3 3 Отговор

    До коментар #1 от "ДОШО ФЪШКИЕВ":

    Това виц ли беше?
  • 3 Симеон Тасев

    0 2 Отговор
  • 4 Autohouse Randm

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "ДОШО ФЪШКИЕВ":

  • 5 Иван Господинов

    7 0 Отговор
    Тия от Нисан и луксозното им подразделение Инфинити взеха да изтрещяват вече. Не знам къде се криха толкова време но последните години вадят някакви зверски автомобили.
  • 6 Монго

    1 0 Отговор
    На снимката колата е с автоматична а не механична скоростна кутия...
  • 7 Shmeker

    2 6 Отговор
    Колкото по-бърз, толкова по-грозен
  • 8 Монго

    3 0 Отговор
    Странично погледнат силуета му прилича на Порше. Сигурно ще е хубава машина, лично аз не харесвам дизайна /интериора и екстериора/ на японското, за техническите му качества...,не споря.
    П.П. На цвет и на вкус, тавариши нет.
  • 9 ГОСТ

    2 0 Отговор
    Лично аз очаквах да пипнат Нисмо малко и двигателя... ама явно решиха да минат с номера на спортна/масова кола.
  • 10 WC-ОООО

    3 1 Отговор
    До # 7 Smeker
    Като гледам кво' Ауди си сложил за аватар,само цвета му е хубав.Ауди най-дядовски автомобили.С 500 гумени тампони по окачването.Като локум става на пътя, малко като му се разработят тампоните ,че да се чудиш и кой е за смяна.А за смяна на ремък и ролки да не говорим.Буквално се разглобява цялата кола на парчета.Аудито нама изобщо място до расовите бегачки.Ауди е = на скучна кола за дядки и за хора неразбиращи от шофиране.Ако сложат Нисана до Ауди,Аудито ще изглежда като Лили Иванова , а Нисана ще е Дженифър Лопез.
  • 11 наско стоилов

    0 6 Отговор
    на мене много ми прилича на Порше
  • 12 Autohouse Randm

    3 2 Отговор
    ML si opliul,Nissana si opliul,danebi na pritejavash BOING?
  • 13 да живее старото

    1 5 Отговор
    Отпред Порше, отзад ТТ, а за V6 двигателя, май пак си е запазена марка на Ауди.
    Май стария модел си беше по Индивидуален !!!
  • 14 наско стоилов

    0 4 Отговор
    нямам Боинг а ПОРШЕ ПАНАМЕРА 2012г

    Коментиран от #16, #19

  • 15

    2 0 Отговор
  • 16 Autohouse Randm

    5 0 Отговор

    До коментар #14 от "наско стоилов":

    Radvam se za teb.Sas zdrave da si ia karash.
  • 17 Tsetsi

    0 1 Отговор
    Hahahhahahahah Panamera Samo za tva li ima pari Kato ste golemi gazari Shto ne Podkara edno Porshe 911 Gt3 Samo panameri karate
    Edno e 75,200 dolara a drugo e 131,395 dolara Nali :D Karai Sportnoto.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Монго

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "наско стоилов":

    Аз пък имам "Боинг" даже два, ама единия съм го дал на тъщата с надежда поне веднъж да прелети над Украйна...
  • 20 наско стоилов

    1 0 Отговор
    Обади ми се да се запознаят с моята и дано излетят заедно