Last news in Fakti

12 Юли, 2003 13:21 2 417 0

Ралф Шумахер спечели Гран При на Франция

  • формула 1-
  • williams-bmw-
  • ралф шумахер-
  • маникур

Немският пилот на Williams-BMW Ралф Шумахер постигна втора поредна победа във Формула 1. След успеха си на пистата "Нюрбургринг" преди седмица, по-малкият от братята Шумахер триумфира и на "Маникур" в състезанието за Голямата награда на Франция.

Втори завърши съотборникът му Хуан Пабло Монтоя (Колумбия), а трети е световният шампион Михаел Шумахер с Ferrari. Всъщност не настъпиха промени сред първите петима от стартовата решетка. На четвърто място финишира Кими Райконен (Финландия) с McLaran-Mercedes, а след него се нареди другият пилот на "Сребърните стрели" Дейвид Култард (Великобритания).

Четирима пилоти не успяха да пресекат финалната линия. Това са Ярно Трули и Фернандо Алонсо с Renault, Джанкарло Фисикела с Jordan и Дженсън Бътън с BAR-Honda.

Ралф Шумахер, който по-миналата неделя спечели състезанието за Голямата Награда на Европа на пистата Нюрбургринг в Германия смяташе още преди старта на Гран При, че може да запази инерцията си и да постигне победа и в състезанието за Гран При на Франция на пистата Маникур. И се оказа прав.

"След победата ми на Нюрбургринг, отивам във Франция с много по-голяма увереност в собствените си сили.

В последните няколко състезания доказахме, че сме конкурентноспособни на Ferrari и McLaren. Очакванията са ни високи, но ние сме наясно, че трябва да работим много здраво, за да продължим с добрите си резултати", коментира братът на петкратния световен шампион преди състезанието. "Пистата Маникур пасва на колата ни, но честно да си призная, не е от любимите ми трасета", добави той.

Съотборникът на Ралф - Хуан Пабло Монтоя, който пък по-миналата седмица завърши втори, също не скри оптимизма си. "Френската Гран При ще бъде още едно добро състезание за нас. Колата ни е била винаги много добра на Маникур. Миналата година стартирах от пол-позишън там и бях доста бърз в състезанието. Като се имат предвид и представянията ни напоследък, както и усилията, които хората от тима полагат, вероятно отново ще финишираме в челото", заяви колумбиецът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА