Last news in Fakti

10 Октомври, 2014 09:56 10 682 3

Румънски тунинг за сериен Duster pick-up

  • dacia-
  • duster-
  • pick-up-
  • romturingia-
  • тунинг
Марката Dacia започна производството на една специална версия на високопроходимия си автомобил Duster. Става дума за Dacia Duster Pick-Up - едно возило, разработено от Dacia, съвместно с румънското тунинг ателие Romturingia.
 
Новият Duster Pick-up е предназначен основно за корпоративни клиенти. Пикапът е направен на база на стандартния Duster и разполага с 4х4 система и с 1.5-литров дизелов двигател с мощност 110 конски сили.
Дължината на товарната платформа е 1700 мм, а товароносимостта - 450 килограма. На първо време Dacia Duster Pick-Up ще бъде произведен в ограничена серия от 500 екземпляра, предназначени само за OMV Petrom.
 
На този етап за масово производство на пикапа не се говори нищо, но не е изключено това да се случи в бъдеще. В момента това е единственият пикап в моделната гама на Dacia, а преди време марката правеше Logan Pick-up.
Това не е единствената нестандартна разработка на база на Duster. Ще припомним, че компанията има и прототип на шестколесна версия. Авторите на този уникален проект са специалисти от базирания в северната ни съседка център Renault Technologie Roumanie.
 
Единичната бройка на шестколесния Duster е наречена Dacia Dustruck и е с дължина 5.83 метра, а интересното е, че от шестте колела задвижващи са само четири. Единичната бройка се пази в музея на марката.

Технически характеристики и разход на гориво на Dacia Duster можете да видите ТУК.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Име:

    0 0 Отговор
    Супер изглежда само дето отзад не е много практичен за товари, но ми харесва...
  • 2 гошо прупрунков

    0 0 Отговор
    ВЯРНО С ТАЗИ ГРЕДА НА ЗАДНАТА ВРАТА ЩЕ Е МНОГО ТРУДНО ДА СЕ ЧИСТИ И МИЕ ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА ПО ДЪЛГИ ТОВАРИ КОИТО ЩЕ ЛЯГАТ НА ГРЕДАТА И МОЖЕ ДА Я ДЕФОРМИРАТ
  • 3 Кобрата

    0 0 Отговор
    Пикапът има хубава визия, но каросерията е тясна и няма място за много багаж.