Last news in Fakti

7 Ноември, 2014 10:00 40 504 74

Mercedes лъже най-много за разхода

  • mercedes-benz-
  • разход на гориво-
  • занижен разход
След като американското правителство наложи рекордна глоба от $100 000 000 на Hyundai и Kia за това, че са декларирали по-нисък разход на гориво за 1.2 млн. автомобила, произведени между 2011 и 2013 г., сага белгийската организация Transport & Environment обвини за подобни манипулации марката Mercedes-Benz.
 
Според белгийските експерти през периода 2001 - 2013 година разликите между заявен и реален разход на гориво са се увеличили от 8 до 31 процента. Статистиката касае всички автомобилни марки и отразява средните разлики в автомобилната индустрия, но лидер в декларирането на по-нисък разход от реалния и респективно на по-малко изхвърляни въглеродни емисии е Mercedes-Benz.
 
"Ако вашият Mercedes харчи много повече гориво от заявеното в брошурата, знайте, че това не се дължи на неикономичното ви шофиране. Причината е във факта, че немската марка в момента е най-големия майстор в манипулиране на методиката, която отчита разхода на гориво. Официалните резултати, постигнати в почти лабораторни условия, няма как да бъдат достигнати в реалната пътна обстановка" - се казва в доклада на Transport & Environment.
 
Още от данните на този доклад сочат, че през 2013 година разликата между официалните данни на Mercedes и реалните показатели е цели 40%. По-надолу са марките BMW, Ford, General Motors, Volkswagen, Renault, Fiat, Peugeot Citroen и Toyota. Процентите при тях варират от 32 до 20. Защо в списъка не са включени и останалите автомобилни марки, не се казва, но авторите на този списък заявяват, че неверни данни за разхода на гориво публикуват всички автомобилни компании.
 
От Transport & Environment уточняват още, че компаниите не фалшифицират директно данните, а те се получават благодарение на условията на тестване. При тестването се стига до там, че в двигателите се използва особена смазка, препрограмира се електрониката само за теста, като се правят и още куп хитринки. Явно от Mercedes са най-добри в тези манипулации.
 
Изследователите са изчислили, че собственик на Mercedes плаща годишно около 500 евро повече за гориво от сумата, която трябва да плати ако се съди по официалните данни за разход на гориво. За целия живот на автомобила водачът на Mercedes надплаща средно 5 600 евро.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 никчоу

    11 11 Отговор
    Мерцедес са коли за возене,не за пестене на гориво :) който иска да пести гориво да си взима един VW,Opel и т.н и ще се радва на по-ниския разход,който има пари да си позволи Мерцедес си се вози без да му прави впечатление,че не е от икономичните коли :)

    Коментиран от #3, #8

  • 2 НА БУМЕР КАМОР ЧИЧО МУ

    7 10 Отговор
    nyama mqsto italianskiq ko6 pri mercedes-benc
  • 3 Марто

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "никчоу":

    Защо тогава лъжат според теб?
  • 4 AMG

    11 6 Отговор
    Представям си някой с AMG карайки си по магистралата с 200км. Как си мисли... Чакай сега да видя колко ми е разхода, че това е от голямо значение. Повечето коли от тази марка струват колкото тристаен апартамент. Никой не мисли за разхода, дори не знаят от кой бутон на таблото се проверява.

    Коментиран от #11

  • 5 Бате Цецо

    9 1 Отговор
    А защо тогава глобиха само Хюндай и Киа? Мирише на дисриминация!

    Коментиран от #6

  • 6 Онзи

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "Бате Цецо":

    И аз това се запитах...УЖ американци, демокрация, еднакви стандарти.... и накрая какво... Това изследване е направено в Европа, но не вярвам резултатите от американския експорт да се различават... И ако написаното в една предишна статия, че се лъже НАЙ-МНОГО с разхода на малолитражките е вярно, то тогава какво ли занчи това за марка като Мерц. с превец на средни и големи мотори.... Не защитавам никого, просто е време всеки да започне да си прави тестовете в градски условия със серийни автомобили от случаен шоурум, с нормално гориво и в присъствието на комисия... И много добре ще стане ако обещанието от ЕС, че ще има директива по въпроса се случи скоро... Хубав ден!
  • 7 F430

    8 0 Отговор
    ВСИЧКИ ПРОИЗВОДИТЕЛИ ЛЪЖАТ НЕ Е САМО МЕРЦЕДЕС.ТО Е ЯСНО ЧЕ ЛЪЖАТ НЯМА КАК НОВАТА С350 ДА ХАРЧИ СРЕДНО 5.5 НА 100
  • 8 mediator37

    3 3 Отговор

    До коментар #1 от "никчоу":

    Не съм твърде съгласен. Например при едно ходене на почивка на море пътуването не е същественото, нали. Даже пътуването е нещо досадно и паразитно, ама се налага да се придвижим, като не живеем до морето. Понеже не мога да си позволя дълго отсъствие от работа , ходя няколко пъти за кратко на море.
    Като ходя за 4-5 дни при разход 9-10л/100км. ми излиза пътят по-скъп или в най-добрия случай равен на масрафа за настаняването.
    Извинявай, ама не ми харесва да дам 220 лева за нафта, а 200 лева за хотел.
  • 9 бай пет

    6 6 Отговор
    Мерцедес е премиум марка само в източна европа,а колкото до който има пари не гледа разхода,да си го пишат тогава реален,за професора споменаващ за експортни марки,то мерцедес и бмв имат заводи там и в мексико,а колкото до лъжите на немските производители ,те лъжат най-много в ускорението и максимална скорост,просто по куци коне от немските няма
  • 10 Shmeker

    8 3 Отговор
    Много ясно че лъжат. Тия излишно тежки тучове бяха поне здрави, красиви и дълговечни. Няма нищо такова вече.

    Коментиран от #20

  • 11 Някой

    7 1 Отговор

    До коментар #4 от "AMG":

    Ако никой не го интересуваше разхода от тези с АМГ-тата... нямаше да има АМГ на газ ;)

    Коментиран от #13

  • 12 Defiler

    10 1 Отговор
    Като гледам и чета коментарите Ви ми е ясно защо сме с толкова нисък стандарт на живот. То мисленето на българина по принцип е упряло дъното, камо ли за някакъв стандарт. Ако не сте разбрали да ви светна. Цялата статия не е за това кой колко харчи, и дали селският бек си гледал колко му харчи щот можел да си позволи видиш ли или слуша чалга докато лети с 200 km/h и вземе че пребие я себе си, я някой друг. Идеята за ваденето не тези компромати, е че по-ниският разход на гориво означава по-малко вредни емисии. За европейците това е престиж и начин на живот, нашите кромяньонски мозъци не могат да асимилират това. Винаги го свеждаме до реплики от сорта на "аз кат карам такава кола ко ми дреме" или " аз съм батка и не ми пука че на бедняците им се виждало скъпо" А както знаете от известно време на сам е актуално да се говори за опазване на околоната среда и вредите от високите емисии. Статията е риторична. Най-големите концерни най-яростно защитават идеята за маловредни и нискоемисийни мощни автомобили, две неща без допирна точка докато не навлезнат ел.автомобилите.

    Ай със здраве.

    Коментиран от #14

  • 13 Пакман

    1 2 Отговор

    До коментар #11 от "Някой":

    Хаха наистина има доста газови амг-та. Поне в българия. Колкото до разхода наистина тези дни се набляга на намаляване на вредните емисии. И щом наистина никой не го интересува колко харчат мерседесите защо лъжат толкова много. Явно това е наистина най великата премиум марка само за нашите географски ширини за определен тип хора.
  • 14 ...none

    4 0 Отговор

    До коментар #12 от "Defiler":

    12 е много прав. Само тук сме с такова мислене. На запад съм виждал как човека си изкара от гаража едно VW Поло и с него си замина на някъде, а в гаража се виждаше и един от големите мерцедеси. Тук в България имам познати с Volvo S80, които също имат и по-малки коли и предпочитат тях - по-лесно се намира място за паркиране, по-лесни са за каране в тесните улички и харчат по-малко. А предполагам всеки от вас е виждал не една S-класа с газова уредба.
    Но има и друго - въпросът не е дали човек Х с кола колкото един апартамент може или не може да си позволи горивото, а защо е нужно така да се манипулира разхода. Това, че човека има пари не значи, че иска да ги пилее. Само мутрите тук имат такова мислене. Който си изкарва парите честно той внимава за всяка стотинка - примери от целия свят колкото искаш - милярдери, а си карат среден клас коли и живеят в горе долу нормално жилище.
  • 15 Три лъча

    0 12 Отговор
    Гори,ама върви!!! Мерцедес не е за всеки!!! Като искаш еФтинийка ,вземи си някоя японска кочина или корейска ,или румънска... Къде сте тръгнали да се целите във върховете?! Като имаш пари за Мерцедес ,всичко му е като на Мерцедес! Аз от V класата съм СУПЕР доволен ! Комфорт,сигурност ! Какво повече?!

    Коментиран от #73

  • 16 Три лъча

    2 2 Отговор
    До Defiler .
    Съгласен съм с теб до някъде ,но като се говори тооолкова много за околната среда началото на 70-те години Мерцедес направиха първия двигател с вътрешно горене на водород! Който се и движи на това отгоре!!! За разлика от този на БМВ,който беше неподвижен заради маркучите,които го свързваха с водородната станция . И тук вече малко опираме в световната конспирация . Защо още тогава не започна масовото производство на тези ДВГ ?! А, сега тръгнали с еко норми и глупости! Президента на VW преди 2 месеца някъде се обърна към евро комисията : "Стига сте пискали за тези еко норми"! Така,че айде малко по-малко да се връзваме на подобни драскачески статийки !
  • 17 Кобрата

    0 0 Отговор
    Всички се изучиха ей...срам ги е да признаят, че колите които произвеждат, харчат горивото сякаш някой е спукал резервоара.
    То не може да претендираш, че караш кола със 700 коня, а да правиш проблем за разхода на горивото. Колкото по-мощна кола купиш толкова повече лъжат за разхода.
    Сега примерно един Mercedes с 400 конски сили да речем, харчи 12-14 литра бензин, а градско спокойно си стига и до 20-21 литра.
    Който иска малък разход да взима кола до 100-115 к.с и това е.
  • 18 PIRANHA

    2 0 Отговор
    Е от еврейския съюз имат да си връщат на Мерцедес-Бенц, щото франсетата забраниха да се продават там Мерцедеси, заради новия Американски фреон, дето е леснозапалим и от Мерцедес им казаха докато не го направят безопасен, те няма да го слагат на автомобилите си, сега еврейския ни съюз иска да си върне тая горчилка дето трябваше да преглътне.
  • 19 Джон Смит

    0 1 Отговор
    Всеки си прави сметка, като си купува автомобил! Не може, 8 цилиндров джип да гори, като фит 126!
  • 20 МSux

    3 3 Отговор

    До коментар #10 от "Shmeker":

    Какво говориш за Мерцедес, при положение, че си фен на Ауди... то е смешно дори да ги сравниш 2те коли....... VW под прикритие....
    Само ще ти кажа, че новата S класа я сравняваха с всичките и конкуренти.... А8, 7сер, Ролс-Ройс, Бентли, Мазерати и още марки.
    S klasse беше на първо място 2ро беше за Ролс-Ройса, 3то за Бентли, А8цата беше на 6то а 7сер на 9-то или 10-то....
    Не се напъвай толкова и ни остави да си караме гадните Мерцедеси , ти си карай Аудито дето не могат да направят една скоростна кутия... ходи питай майстора ти за някое Ауди след 2000та година, да ти кажа за 2.0 проблемните двигатели или за 2.5 или за 3.0........ единствено 1.9 им е качествен.... просто си купи някое по-лъскаво за 15-20 бона да видиш какво ще ти причини.
    До темата Мерцедес са следвани от БМВ и vw, тойота има ли значение при положение, че всички са в кюпа.

    Коментиран от #37, #46

  • 21 На Autohouse Randm трети братовчед

    0 2 Отговор
    abe kakvo pliuete markata mercedes a se radvate na dacia

    Коментиран от #24

  • 22 Penev

    3 0 Отговор
    Пич, това тук не е тема за чалгата. Има пари - "нема" пари. Сори, пич, ама това е мислене на селяндур, без да искам да те обидя. И петдесет и петица да си сложиш на задника, ще е същото.. защо ли?... Високият клас хора в Европа не се мери по колата, която кара... Между другото, пичовете с пари пак там са я с ферари, я с мазерати, някое и-друго ламбо... такива неща, баварец или твоята пиклива петица са шир-потреба,. А, и са ти кажа, темата тук е малко по-различна от това, което си рабрал. Бъди здрав, другото е суета!

    Коментиран от #23

  • 23 Три лъча

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "Penev":

    Каква е таз и 5-ца ?
  • 24 БУМЕР КАМОР

    0 2 Отговор

    До коментар #21 от "На Autohouse Randm трети братовчед":

    nai posle kompetentno izkazvane. mercedes sa nai dobrite ama horata s izgnili opeli i trishlivi auditi niama ot kade da go znaiat. daje tuka edin lapeshnik se opitvashe da me ubedi che dacia e po dobra ot mercedes ti predstaviash li si shte padna ot smiah

    Коментиран от #65

  • 25 БаДкА

    0 3 Отговор
    Тоя баровец, който ще си купи мазен бенц за 50-100 бона (евро) ,го боли дядовия колко му давал преразход !
  • 26 F430

    0 0 Отговор
    40% РАЗЛИКА СА БАЯ ГОЛЯМ РАЗХОД ПРИМЕРНО АКО ПИШЕ ЧЕ ХАРЧИ СРЕДНО 10 ЗНАЧИ ХАРЧИ 14 И ТО ТОВА ПРИ НОРМАЛНО КАРАНЕ А АКО СЕ КАРА СЪС 150-160 ЩЕ ОТИДЕ НА 16-17
  • 27 аз

    1 0 Отговор
    Няма кола който ем да върви,ем да харчи малко.Само електричката на Тесла,но там има опасност некой мангал да се прикачи и да ти цоца от тока :);)
  • 28 йоци

    1 0 Отговор
    Много е лош материала в тая държава.
  • 29 Anon

    1 1 Отговор
    Mercedes да лъжеха само за разхода ....
  • 30 кмета

    0 1 Отговор
    ам аз знайте ли от кога викам на брат ми че са големи чупелници той не вярва на 99к смени бутало еба-а мерцедеса и е чистак нов от магазина а един приятел на брат ми има и той 2 мержана един влиза другия излиза и това са се от магазин купувани по за 150к лв
  • 31 Бумерина Каморинова

    2 2 Отговор
    Мерцедесите са много сладки. харесвам ги. бих карала един ако имах спонсор

    Коментиран от #34, #42

  • 32 БаДкА

    3 0 Отговор
    За спонсорство много зависи дали умееш да въртиш някой работи бейби - щот само визия не стига - искат се и умения !Ако ги нямаш да са ти били дуЗпата веднага
  • 33 F430

    0 1 Отговор
    НЕЗНАМ В ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ НОВИТЕ МОДЕЛИ КОЛКО ХАРЧАТ НО НОВАТА С КЛАСА Я КОПУВАТ КАТО ТОПЪЛ ХЛЯБ.ВСЕКИ 10-ТИ МЕРЦЕДЕС Е НОВАТА С КЛАСА.НАЙ ЧЕСТО СРЕЩАНИТЕ ОТ МЕН СА С350 И С500 ОТ ВРЕМЕ НА ВРЕМЕ СРЕЩАМ И С63 АПЪК С65 СЪМ ВИЖДАЛ ЗАСЕГА САМО ЕДНА СЪС ЧЕРВЕНИ НОМЕРА
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Autohouse Randm

    0 3 Отговор
    abe Mercedes laje i dran dran ama vsichki se uchat ot Daimler
  • 36 Цецо

    2 1 Отговор
    Жалко е когато всички лъжат за разхода да се санкционира само един /Хюндай/. Факта е, че през последните години последните израстнаха много с ниски си цени и приемливо качество и сега ги спъват. Същото стана и с телефоните на Sumsung преди няколко години, когато ги съдиха от Apple за простотии. На никой не му харесва конкуренцията, макар че тя и единствено тя е тази която трябва да движи пазара
  • 37 Shmeker

    0 2 Отговор

    До коментар #20 от "МSux":

    Ще видим в DTM
  • 38 име

    3 0 Отговор
    мисля ,че не става въпрос за клас на автомобил . това е просто подвеждаща реклама! някой радва ли се когато го лъжат в магазина?
  • 39 телефончо

    3 1 Отговор
    Аз карам елантра на десет години, 2.0 дизел 113 коня, която при 5.1-5.2 разход по книжка ми дава 4.9/100 с около 80-90 по равен път почти без трафик. Като с това пенсионерско каране ме скъсват от псувни. Не мисля, че е редно да очакваме тоя номинален разход, от която и да е кола по магистралата със 150-160.. 200, или кой колкото там си може.
  • 40 Лъжци

    1 2 Отговор
    Ами така е ... налага се да лъжат като са технологично изостанали.

    Коментиран от #53

  • 41 Ceco

    3 0 Отговор
    Skapano podkupeno prouchvane s cel podbivane na pazara. No i koito si kupuva chisto nov Mercedes nadali go burka razhoda + - 1l na 100
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 mercedes

    3 1 Отговор
    Мерцедес е стил и начин на живот, естествено че ще харчи много, който неможе да си го позволи , значи не е озрял за марката ! Това е лукс при возията и статус в обществото ! Хората са казали : има две марки коли- МЕРЦЕДЕС и всички остнали !

    Коментиран от #50

  • 44 смешко

    1 0 Отговор
    Застанете на бул'България' на Еко петролеум.Гледайте колко мерцедеса и лукс коли зареждат газ и тогава коментирайте!Било им все едно какъв е разхода,щото карали скъпи коли е изказване на хлапак на 15г!

    Коментиран от #49

  • 45 Кадилак Елдорадо

    1 0 Отговор
    Най ме кефи като видя лъскав мерцедес с гуми като галош да сипва на бензиностанция за 20лв. газ.
  • 46 Shmeker

    0 1 Отговор

    До коментар #20 от "МSux":

    Е то А8 и Бентли са общо-взето братовчеди. Много ме кефят А8-ците, някак си хем спорт, хем модерни, хем класически с идеални пропорции и изработка много по-добра от S-klasse. При Бентли нещата отиват още по-напред.
    S-klasse предоставя малко повече комфорт на возене, тя е кола с която да те возят, докато аз обичам да карам. По-консервативна и съответно няма това новаторско излъчване като на Ауди. Освен ако не е AMG наистина. Освен това А8 почти винаги е с Куатро, докато S-klasse предоставя леко застаряващ 4матик, който в момента е направен като първото куатро... и е малко странно всичко това.
  • 47 Кадилак Елдорадо

    0 1 Отговор
    Преди години карах Голф3 с 1.9TDI 90к.с. На дълъг път с 90км/ч разходът падаше под 4. Двигателят беше чук. Почти никаква поддръжка и супер икономичен. Ламарините изгниха, но двигателят не мръдна. Така го захвърлих в моргата. Но откакто се качих на Елдорадото за малолитржка няма да помисля никога. Двигател под 4000 кубика не е двигател.

    Коментиран от #48

  • 48 Shmeker

    0 2 Отговор

    До коментар #47 от "Кадилак Елдорадо":

    Ако е било Ауди А3 нямаше да изгние. Щеше да си стои свежа, а ти щеше да си я караш или да я продадеш единствено ако ти е омръзнала или тясна.
  • 49 Shmeker

    0 2 Отговор

    До коментар #44 от "смешко":

    Ми мноо ясно. Една газова уредба за няколко години сериозно каране може да спести десетки хиляди лв.
  • 50 Shmeker

    0 2 Отговор

    До коментар #43 от "mercedes":

    ОК. Купи си нов мерцедес и карай и гледай кво става. Зимата в гаража обаче. Трябва да си вземеш някой 4х4, който харчи още повече.

    Коментиран от #54

  • 51 бай хой

    2 0 Отговор
    Шмекер, ела ако обичаш да обясниш на аудито ми, че не трябва гние. Е, не е А3 ама това трябва да важи и за А4 или....?
  • 52 CarPro

    0 1 Отговор
    to che si gorat qko to se znae ma koi lajat
  • 53 Autohouse Randm

    1 1 Отговор

    До коментар #40 от "Лъжци":

    tvoia golf po tehnologichno naprednal li e?
  • 54 Autohouse Randm

    2 1 Отговор

    До коментар #50 от "Shmeker":

    abe karai si klozeta na VAG i ni ostavi nie da se machim s Mercedes

    Коментиран от #68

  • 55 onq s konq

    4 1 Отговор
    Според мен Мерцедес си е отлична кола,докато БМВ е любов!...Особено като моето:)
  • 56 пешо

    0 0 Отговор
    сега в Лондон пълно с балъци излъгани накупи ли я тая S класа 2014 ама купували че купували..... яко и яко ги лъгали ............горките как да не ги съжалиш......статията е пропаганда а и коя марка не послъгва ей VAG фенове тука разни я си поразтъркайте очите малко ...
  • 57 123,300

    0 2 Отговор
    "до 43"а кажи що като е стил и качество по германските автобани редовно има някакъв мерцедес с вдигнат капак и чака пътна помощ да дойде-нали е качествен....качествени и истински бяха старите-123 и 124

    Коментиран от #66

  • 58 смешко

    3 0 Отговор
    Внушението за лукс е маркетинг.Не са нужни 60% от екстрите в съвременните коли.Достатъчен е климатик, ел.стъкла, шибедах, ABS, ESP, или какъвто тракшън си изберете между 120 и 200к.с и това е всичко.Новото си е ново, но прекаляват с ненужни екстри.
  • 59 некомпетентен

    6 0 Отговор
    Отворковци! Чета ви умните изказвания и ме кефите много! Разходът на гориво постоянна величина ли е? Еднакъв ли е при внимателно ускорение или ряз от светофар до светофар и слалом между другите, които "не могат да карат като вас"? На магистралата въздушното съпротивление и наклона еднакви ли са при 90, 120 и 150 км/ч. Може ли една и съща кола в двама различни шофьори да даде еднакъв разход? Ако отговорите с "да" на тези въпроси, много ви моля - не пишете тук, че цапате виртуалното пространство.

    Коментиран от #60

  • 60 Ivo Angelov

    2 0 Отговор

    До коментар #59 от "некомпетентен":

  • 61 Lancia

    0 0 Отговор
    Некадърни шофьори = на висок разход ! Производителят е дал разход среден 7.4л/100км за моята кола !При моето шофиране колата ми дава литър надолу ! А имам колега със същия модел дето казва, че му харчи 10л/100км. и неможе да падне под този разход ,ходим почти по един и същт маршрут до работа !!!В скоро време ще си ги сменим да видим кой е крив и кой е прав !!
  • 62 Кадилак Елдорадо

    0 1 Отговор
    Последният истински Мерцедес е 124. Всичко след 124 е боклук и бракма. Но 124-ката е велик автомобил. Спор няма.
  • 63 Кадилак Елдорадо

    0 1 Отговор
    Ако някой иска да види какво означава истински автомобил да се повози на Кадилак Елдоеадо 4.6/305к.с. Ако въобще намери такъв, че в България са голяма рядкост. Всъщност Елдорадото е последният истински Кадилак. Всичко след него е Опел с емблема на Кадилак. Пълен боклук.
  • 64 330i

    1 0 Отговор
    Има мерцедес и мерцедес, и аз мога да си позволя S600 да речем, ето този например:
    http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11412277726932756&slink=7zuyje
    но ако го карам на бенз, ще има да стои в гаража, само в неделя и по национални празници ще излиза, щото при смесен разход около 20, за 50 000 км прави 25 хилки за гориво, така че ще върви на газ или на метан до откат, че и ще пее чак, тез двигатели са вечни.
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Autohouse Randm

    1 0 Отговор

    До коментар #57 от "123,300":

    zashto si mislish che kato mojesh da si pozvolish samo 123ka drugite sa loshi?
  • 67 Миро

    0 0 Отговор
    Само на мен ли ми направи впечатление, че според статията излиза че средният живот на един Мерцедес е 11.2 години?!? Преценете колко са верни другите неща...
  • 68 Shmeker

    0 7 Отговор

    До коментар #54 от "Autohouse Randm":

    Както виждаш от тази статия клозетите ги правят Мерцедес. То няма как едно нещо да тежи два тона и кусур и да е икономично. Това е една от причините да не искам мерцедес от 124 насам.
    Другите са:
    Некачествената изработка - ръжда навсякъде,
    Скъпата поддръжка, макар и с верига
    V6 мотори, които са много по-зле от редови 6-так - т.е. сами се самоубиват
    Не особено добро 4х4
    Не особено добра звукоизолация на колите с по-малките мотори.
    Аеродинамика на павена много от моделите, чак последните 10-тина години се сетиха че трябва да я подобряват..

    Мерцедес правят добре купетата и големите тучове, там няма големи грешки, но не са коли за нормалните семейни хора баце.
    Всичко това ги слага по-назад от БМВ и Ауди.

    Коментиран от #71, #72

  • 69 Алекс

    0 0 Отговор
    Не разбрахте ли, че разхода, който дават е на писта...права, равна и гладка..с естествено нормално каране! Вземете си нов мерц и не го ръчкайте и го карайте като пенсионери... Като е с голям двигател и го настъпиш 3-4 пъти нормално да даде разход! Але па за нашите пътища....гааз и на дупката спирачка...и пак газ и после "ама то не харчи колкото пише тия са мушеници!"
  • 70 Дошо

    1 2 Отговор
    БМВ лъжеха с 30% сега Мерцедес с 40%.Явно швабите се състезават кой ще излъже с повече.А че лъжат супер яко не е ясно само на фенчета
  • 71 пешо

    4 0 Отговор

    До коментар #68 от "Shmeker":

    Според писаното ти стигам до извода че си много далеч от истината и наистина май ти трябват успокоителни....
  • 72 Autohouse Randm

    4 0 Отговор

    До коментар #68 от "Shmeker":

    samo glupak bi sadil po niakakvi statiiki dali dadena marka e klozet ili ne.az tvardia che produkciata na VAG e klozet ot lichen opit a ti ot statiiki.
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Марони

    0 0 Отговор
    Откакто падна Берлинската стена и западняците се изучиха да лъжат!
    Дано и съдийте им не ги прехванат болестите на новите страни членки.