Last news in Fakti

15 Януари, 2010 13:30 1 761 4

Ducati представи Desmosedici GP10

  • ducati-
  • desmosedici gp10-
  • motogp

Отборът на Ducati реши да представи новата си състезателна машина Desmosedici GP10, с която Кейси Стоунър и Ники Хейдън ще се състезават през този сезон в MotoGP, по един доста забавен начин.

Италианците качиха мотоциклета на надморска височина 1 700 метра в курорта Мадона Ди Кампильо, където насред снега той беше покрит с балони с хелии, които в последствие полетяха към небето и разкриха байка.

Първите тестове на Ducati Desmosedici GP10 ще се проведат този уикенд на пистата Херес в Испания, но пилотите няма да са Стоунър и Хейдън, а тестовият Франко Батаини и Виториано Гареши, който ще е мениджър на тима през този сезон.

Desmosedici GP10 се различава от своя предшественик по леко променените оптекатели и изцяло новата си опашка, довели до оптимизиране на аеродинамиката, от което байкът е станал по-стабилен и лесен за управление.

Състезателната машина е получила и редица механични подобрения, сред които модифициран софтуер за управление на агрегата. От Ducati твърдят, че с промените са подобрили контрола на триене.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 beiko

    1 2 Отговор
    Misla si 4e tova ducati Desmosedici GP10 MotoGP 6te ee usprsen mudel.no se pak nesee do kaza.? nooo tovaee Dukati se pak.? Ave pojelavam na vsi4ki pritejateli priatno karane.?
  • 2 RADO

    1 3 Отговор
    AAA VE TOA BEIIKO IADE MNOGO BUKVI A MOTORALI MMM GOT TO4NO ZA ME NE EE :)
  • 3 gptech

    3 0 Отговор
    Абе кретени! НЕГРАМОТНИЦИ ! Иначе мотора е уникален ;)
  • 4 анонимен

    1 0 Отговор
    beiko това е състезателен модел за сезон 2010 не е предвиден за продажба. От първия ти пост изглеждаш като хлапак, който се опитва да звучи компетентно, а всъщност само разсмива околните.
    Колкото до мотора ВЪРХА Е!!!
    DUCATI CORSE