Last news in Fakti

1 Февруари, 2003 13:37 1 739 1

Опасен чар

  • chrysler pt cruiser-
  • vmaxx-
  • postert design & wheels-
  • startech

Ретродизайнът на Chrysler PT Cruiser представлява благодатна почва за доказване на дизайнерски умения от страна на всяко уважаващо себе си тунингстудио.

Vmaxx

От фирмата приемат предизивкателството, като в крайна сметка резултатът е, че тунингпрограмата по американеца може да засегне почти всеки детайл, като по този начин да му се придаде подчертано спортен стил, атмосфера на висок комфорт и да се акцентира върху практичността на возилото.

Различните варианти на покритие на радиаторната решетка и предните спойлери, интегрирани в бронята, хромираните странични огледала и задният спойлер, както и стоманените прагове, предвидливо изложени на показ придават на автомобила съвсем нова визия.

Във вътрешността се залага на допълнителен комфорт. По арматурното табло дизайнерите съсредоточават солидно количество алуминий и скъпо дърво. Скоростният лост е покрит с хром.

Намаленият клиренс и по-големият размер гуми придават на звяра много по-спортен дух. За да може PT Cruiser да служи не само като екстравагантен, но и като практичен спътник, от Vmaxx създават още куп полезни приспособления - поставки за превоз на товари на покрива, портативни хладилници, поставки и кутии.

Postert design & wheels

Съвсем неотдавна дизайнерите на Chrysler разработиха за PT Cruiser специален “хром-пакет”, който придава на автомобила изключително стилно излъчване. За допълнителното внасяне на блясък в “ретро-возилото” могат да се погрижат именно от Postert. Освен хромово покритие за радиаторната решетка се предлага и специална защита при удар за ниските части на купето. Конструкторите от Postert монтират тръби от високозакалена стомана с диаметър от 45 до 60 мм, което значително повишава устойчивостта на купето при сблъсък.

За да бъде автомобилът “по-остър” и едновременно с това по-послушен при управлението му се предлага специален тунинг-пакет, включващ по-голям размер гуми и ново по-спортно окачване.

При интериора както може и да се предположи отново се залага на засилено присъс­твие на хрома. Това според дизайнерите от Postert осигурява стилна хармоничност между вътрешното и външно излъчване на автомобила. Ексклузивното предложение на ателието включва опция за кожено покритие на седалките тип “мокасин”.

Startech

Чип-тунингът на 2.2-литровия турбодизелов PT Cruiser отнема на специалистите в Startech не повече от половин час. Резултатът - повече от задоволителен. Мощността на двигателя се “напомпва” от 121 до 160 конски сили. Пиковата стойност на максималния въртящ момент също нараства от 300 до 340 Нм. След освежаването пък от 0 до 100 км/ч американецът се катапултира за 11.2 секунди, което е с почти две секунди по-малко от това, което предлагат “заводските настройки”.

За да получите още по-голямо удоволствие от карането се грижи и специално окачване. “Програма минимум” включва монтирането на пружини с прогресивни характеристики, на които автомобилът “седи” с 40 мм по-ниско отколкото в стандартния вариант.

Козметичното разкрасяване на практика не познава ограничение. Дизайнерите от Startech предлагат цяла плеяда от изработени от алуминий и хром орнаменти, които биха придали нова визия на външността и вътрешността на американската хала.

Може би преди да пристъпите към доразкрасяване на любимеца си обаче, е доста уместно да прегледате извлечението от банковата си сметка, тъй като е известен фактът, че козметичните операции при колите и жените винаги излизат скъпо. За колата обаче си струва....

Станислав Гавазов
[email protected]


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 dancho

    0 0 Отговор
    moqta lubima kolaa