Last news in Fakti

5 Декември, 2012 09:30 4 568 7

Ретро тунинг на Land Rover Defender от Startech

  • land rover-
  • defender-
  • startech

Startech е тунинг компания, която на практика се явява дъщерно предприятие на Brabus. Ателието от доста време фокусира вниманието си върху доработка на модели от Jaguar Land Rover Group. Сега Startech представи нов концептуален модел, направен на базата на култовия всъдеход Land Rover Defender.

Творението с ярки ретро мотиви и много съвременни елементи е наречено Defender Series 3.1 Concept и черпи вдъхновение от класиката Land Rover Series III, която започва да се произвежда през далечната 1971 година. Този автомобил се прави цели 13 години, чак до 1984-та.

Дизайнерите на немската тунинг компания успяват да съвместят в едно култовите ретро черти на всъдехода и многото модерни детайли. Най-набиващият се пример за това е класическата радиаторна решетка и кръглите седеминчови диодни светлини.

Хората от Startech оборудват автомобила с големи ел. регулируеми огледала и преработват старите 18-цолови джанти, като върху тях "обуват" специални всъдеходни гуми. Вътре обаче тунинг специалистите от Startech се отказват от ретро детайлите.

Салонът впечатлява със спортни седалки Recaro и тапицирано с кожа арматурно табло. На централната конзола е разположена иновационна мултимедийна система Sony XAV-601BT. За пасажерите отзад са предвидени таблети, интегрирани в гърбовете на предните седалки.

Немската тунинг фирма обяви официално, че концепцията е напълно готова за производство и най-вероятно ще се пристъпи към пускането на ограничена серия. Това обаче ще се случи, след като се направи проучване, дали своеобразният ретро тунинг ще се хареса на клиентелата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 bugs_bunny

    1 0 Отговор
    Цената, цената .... Иначе готина изработка :)
  • 2 Иванов

    0 0 Отговор
    Спортните седалки, ситуирани в подобен автомобил са проява на меко казано лош вкус. Иначе идеята е чудесна.

    Коментиран от #5

  • 3 кик

    0 0 Отговор
    много хубав и перфектна изработка..а цената е около 150-200 к евра тоест да го гледаме на картинка само
  • 4 Пкйхяъас

    0 0 Отговор
    Това е оригинала на Г-класата!
  • 5 Пкйхяъас

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Иванов":

    Еми все пак немци го правят....
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.