Last news in Fakti

7 Септември, 2011 11:10 1 844 0

И Dacia ще прави хибриди

  • dacia, хибриди, rombat

Първите модели на Dacia, които ще използват хибридни технологии, ще се появят на пазара в края на 2012-а или в началото на 2013 година. По информация на румънското издание Hotnews тези автомобили ще се наричат микрохибриди, а една от ключовите им системи ще е познатата вече start/stop.

Производителят на акумулатори Rombat пък ще прави специални батерии за Dacia, които ще се казват Terra HD. Според представители на Rombat технологията вече е практически завършена. Малко след пускането на микро хибридите с марка Dacia в оборудването им ще се появи и система за рекупериране на спирачната енергия.

В момента румънското предприятие произвежда над 500 вида оловно-киселинни батерии, но за да захрани бъдещото производство на микрохибридите Dacia, в завода ще бъдат инвестирани още 16 млн. евро. Сега основният пазар на румънския акумулаторен завод е Франция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА