7 Септември, 2011 11:32 2 191 0

BMW i3 ще е по-евтин от Opel Ampera

  • bmw, i3, opel, ampera, sgl, норберт райтхофер

Електромобилът BMW i3, съществуващ в момента единствено като концептуална разработка, започна своя път към конвейера. Норберт Райтхофер, шеф на баварската компания, изнесе доста интересна информация относно цената на бъдещия сериен модел.

По думите му i3 няма да е по-скъп от новата пета серия на BMW. Това автоматично означава, че компактният електромобил няма да струва повече от 40 000 евро, колкото е базовата цена на 5er в Германия.

Експертите веднага направиха интересно сравнение между баварското i3 и надеждата на Opel за сериозна намеса в този сегмент Ampera. Оказва се, че Opel-ът ще струва повече от BMW-то. В Германия Ampera стартира от 43 000 евро.

Райтхофер разкрива също, че компанията ще прибегне до широко използване на въглеродни сплави, с което значително ще се намали теглото на BMW i3. Това от своя страна ще доведе до увеличаване на автономния пробег на автомобила.

На този етап въглеродните детайли се правят ръчно, но миналата седмица в САЩ беше открито съвместно предприятие на BMW и фирмата SGL, което ще се занимава само с производството на карбонови части. Автоматизирането на изработката им не изключва и още по-голямо понижение на крайната цена на i3.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА