Last news in Fakti

11 Септември, 2011 10:02 1 679 1

Холандец имплантира мозък на автомобил

  • холандия, braincar

По улиците на Ротердам се появи странен автомобил. Това арт превозно средство е наречено Braincar и по мнение на създателя си отразява психологическата връзка между водача и неговата кола.

Старото возило е оборудвано с огромен макет на човешки мозък, който е изработен от пенопласт. Braincar е още по-впечатляващ нощно време, защото "сивото му вещество" свети.

Колата е снабдена с камера, която през деня записва "дневните впечатления" в хода на пътешествието на собственика, а нощно време ги проектира на неравната повърхност на мозъка.

Автор на екстравагантното возило е холандския художник Олаф Мой. За създаването на Braincar той се е вдъхновил от гигантски макет на син мозък, появил се преди две години в Брюксел.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 __________

    0 0 Отговор
    na tozi mai trqbva na nego da implantirat mozak :D :D :D