Last news in Fakti

14 Септември, 2011 12:56 3 188 0

Една платформа и 4 цилиндъра за всички модели на Volvo

  • volvo-
  • concept you-
  • франкфурт 2011

Специално за автосалона във Франкфурт Volvo създаде интересна концептуална разработка, която демонстрира бъдещите планове на марката. Прототипът е наречен Concept YOU.

Интересните акценти във философията на Concept YOU са две. Първият е свързан с монтирания под капака четирицилиндров двигател, чиито характеристики все още се пазят в тайна. Знае се само, че Volvo възнамерява да оборудва всичките си модели само с подобни четирицилиндрови агрегати.

 

Вторият любопитен факт е, че концепцията е изградена върху свръхуниверсалната платформа Scalable Platform Architecture, която, както уверяват от марката, може да се използва при създаването на цялата нова гама на Volvo.

Това означава, че на тази база могат да се правят както компактни хечбекове, така и седани от премиум сегмента. Ако това се окаже истина и бъде внедрено в серийното производство на Volvo, компанията ще съкрати значително разходите си.

Освен това благодарение на Scalable Platform Architecture новите автомобили на марката бъдат олекотени с приблизително 100-150 килограма в зависимост от дадения модел. Това от своя страна ще спомогне още повече за намаляване на разхода на гориво.

По този начин ще бъде подобрена и управляемостта на новите модели. Що се отнася до двигателите, очаква се да бъде създадена цяла гама от четирицилиндрови мотори, които ще могат да заменят дори сегашните осемцилиндрови.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА