Last news in Fakti

18 Август, 2015 10:57 27 641 3

10 знаменитости, отявлени любители на автомобилите

  • знаменитости-
  • автомобили
10 знаменитости, отявлени любители на автомобилите - 1
Нормално е най-луксозните и бързи автомобили да вървят ръка за ръка със знаменитостите. Когато парите не са проблем и си на върха на модната вълна, то няма как да не се сдобиеш с някой шикозен автомобил. От звездите в световен мащаб обаче има и такива, които изпитват към автомобилите същата страст, която изпитваме и ние. Разликата е, че те могат да си ги позволят. Ето и десет от знаменитостите, които са силно запалени към редки и тунинговани коли.
Шакил О'Нийл
Звездата на американския баскетбол е известен със своите исполински размери. Той е висок 2.16 метра и в момента тежи 150 килограма. Предвид тези габарити е нормално не всеки автомобил да пасва на звездата. Поради тази причина и предвид факта, че Шак е силно запален по доработените возила, често му се налага да прибягва до услугите на световноизвестни тунинг компании
Магнус Уокър
Това е човекът, който е успял да събере всяко едно 911 на Porsche през годините. Благодарение на любовта си към марката Porsche, той бързо създава своята автомобилна империя. Този ценител на автомобилната култура притежава над 40 Porsche-та, при това тези автомобили са в уникално състояние.
Ник Мейсън
Барабанистът на легендарната група Pink Floyd е и отявлен фен на класически състезателни автомобили. В неговата колекция присъстват уникални екземпляри, като състезаващите се в 24-те часа на Льо Ман Lola T297, Jaguar D-Type, Ferrari 250 GTO, Ferrari F40, както и още доста други, общата стойност, на които е умопомрачаваща.
Роуън Аткинсън
Познат повече от ролята си като Мистър Бийн, Аткинсън е един от най-известните почитатели на марката McLaren. Той обаче не е обикновен колекционер, защото кара своите автомобили ежедневно и дори често катастрофира с тях. Най-известният случай е с неговия McLaren F1.
Люис Хамилтън
Съвсем естествено е и настоящият световен шампион от Формула 1 също да попадне в тази своеобразна класация. В неговата автомобилна колекция има шедьоври като McLaren P1, Ferrari LaFerrari, Pagani Zonda с механична скоростна кутия, Shelby Cobra и доста други.
Джей Кей
Вокалистът на групата Jamiroquai също е известен със страстта си към екзотичните автомобили. Неговата колекция надхвърля 100 екземпляра, като в нея има дори уникална комби версия на Ferrari.
Пол Уокър
Това, което видяхме на големия екран от трагично загиналия в катастрофа Пол, е само една малка част от неговата страст към автомобилите. Уникалната сбирка от спортни возила стана известна по цял свят след смъртта на звездата от "Бързи и яростни". Колекцията на Пол включва около 30 автомобила, сред които различни тунинговани версии на Mustang и други американски класики, няколко Nissan Skyline GT-R, BMW-та, Audi-та и Porsche-та.
Ралф Лорен
Известен е като създател на една от най-известните модни марки, но малцина знаят за неговата любов към автомобилите. Лорен притежава впечатляваща колекция, която толкова пази, че не позволява никой от екземплярите да бъде изнесен зад граница. Той ги показва единствено в местни музеи.
Браян Джонсън
Вокалистът на култовата рок група AC/DC не само има пълен гараж с автомобили, но и участва с някои от тях в състезания за издръжливост. Брилянтът в неговата колекция е неповторимото Bentley Vanden Plas Le Mans.
Джей Лено
Този човек непрекъснато предизвиква завист у всички автомобилни ентусиасти. Той не показва състоянието си с маркови дрехи, като дори се старае да го прикрива зад дънковото си яке, но това, което има в неговия гараж е трудно да се опише с няколко реда. Ако искате да видите на куп много уникални автомобили, то задължително потърсете негово предаване по темата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ваньо

    11 0 Отговор
    Джей Лено е човек, който съхранява историята, не само реставрира изключително редки автомобили, които създатели отдавна не са между живите и техните фирми вече не съществуват, но се опитва да съхрани и самата история как този автомобил се е появил на бял свят, кой е направил дизайна, кой двигателя, съзтезавал ли се е някъде.... до най-малкия детайл. Като има и голяма колекция от плакати, статии и вестници за тези автомобили, някой на по 100+ години.
    И всички автомобили се ползват. Има някой реставрирани до начина, по който са излезли от завода, други с модернизирани двигатели, стартери, спирачки... за да ги ползва по-често. Особено старите електрически автомобили - някой са с батерии и мотори от нисан лийф и спокойно изминават по 200+ км. с едно зареждане.
    А бе трябва 1 дълга статия само за Джей Лено.
  • 2 Коректор

    1 3 Отговор
    Абе добър и интилигентен коментар, ама хора, научете се да пишете правилно думите завършващи на "и" и "й". Някой ми се струва, че трябва да са някои - не върви иначе!
  • 3 Гост

    0 3 Отговор
    Няма дума в българския език, която в множествено число да завършва на "й" .