Last news in Fakti

5 Септември, 2015 07:15 2 251 0

Tommykaira ZZ EV един конкурент на Tesla Roadster

  • tommykaira zz-
  • електрически роудстър
Ще ви представим един автомобил идващ от страната на изгряващото слънце, който иска да навлезе в спортно електрическата ниша. Там, като най-изявен представител седи Tesla Roadster, като това бе и първата машина на американския производител. Този електрически мъник е кръстен Tommykaira ZZ EV и е дело на стартъп компанията GLM, като съвсем наскоро те са си осигурили инвестиция от 14 милиона долара за производството и.
Интересен е факта, че според TechInAsia инвестициите за проекта са с изцяло чужд произход. Tommykaira са компания занимаваща се с тунинг и производство на шасита, като до сега са произвели няколко собствени автомобила. Те отговарят за проектирането и конструирането на тази машина, която в последствие трябва много да се постарае, за да бъде реален конкурент на Tesla.
Всъщност автомобилът вече се продава на вътрешния пазар и тази инвестиция трябва да бъде тласъка за напускането му. Според създателите електромобилът е способен да ускори от 0 до 100 в рамките на 3.9 секунди, а пробега, като може би най-основното нещо в подобен автомобил е 120 км. Това изглежда много малко на фона на Tesla, която достига почти 400 км с едно зареждане. Цената за момента в Япония достига 67.000 долара, което е значително за такъв електромобил с "еко" статус.
 
 
 
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА