Last news in Fakti

15 Септември, 2015 07:15 3 421 6

Скоро в страната ни и новата Opel Astra

  • opel astra-
  • sofia motor show
В София директно от Франкфурт за Sofia Motor Show идва и новото поколение Opel Astra. Моделът, който е гръбнака на марката от години прави качествен скок напред с нова автомобилна архитектура D2XX, като основен приоритет е теглото и то ще бъде намалено с до 200 килограма.

Новата Astra пристига с изцяло нова гама високотехнологични двигатели и представя иновативни технологии, познати до момента само от премиум автомобилите в популярния си клас. Тя е първият автомобил, който ще се предлага с авангардна изцяло LED матрична система на светлините IntelliLux. В интериора също има намеси, като генералната е над копчетата на таблото, които са намалели драстично. В автомобила може да се активира и Wi-Fi и е един от първите, в които може да се избира между Android Auto и Apple CarPlay.

Базовата Astra идва със 105 конски сили от трицилиндров турбо двигател и е „най-икономичният компактен бензинов модел“ - със среден разход 4,2 литра на 100 км прикрепен към петстепенна ръчна скоростна кутия с опция за полуавтоматична със същия брой предавки. Другият бензинов агрегат ще бъде обновеният 1.4 EcoTec турбо с две нива на мощност 125 или 150 конски сили, като скоро е възможна появата и на такъв с два турбокомпресора. От дизелова страна ще има един двигател - 1.6 литров с три нива на мощност - 95, 110 и 136 конски сили.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Цветомир Попов

    1 0 Отговор
  • 2 ххм

    1 0 Отговор
    Много красива. Браво на ОПЕЛ.
  • 3 VAG

    0 1 Отговор
    Ами да идва на кого му пука. Тази статия я имаше поне 300 пъти. Става банално да дъвчете всеки ден едно и също
  • 4 RRРРР

    0 1 Отговор
    Отзад прилича много на новия Хюндай и30
  • 5 Георги

    1 0 Отговор
    Много красива и практична кола Браво отново на Опел постарали са се това е вече конкуренция с голф
  • 6 Опааа

    0 1 Отговор
    Ами пишат хората,може никой да не я забележи в автоизложението ;)
    Хубава е,но да видим колко ще е и здрава....