Last news in Fakti

17 Септември, 2015 13:12 4 734 11

Аеродинамичен шампион от Mercedes-Benz

  • mercedes-benz-
  • concept iaa-
  • франкфурт 2015

Прототип с рекордна обтекаемост събира погледите на обикновени посетители и специалисти на щанда на Mercedes-Benz във Франкфурт. Немците твърдят, че Concept IAA (Intelligent Aerodynamic Automobile) е световен рекордьор по аеродинамика с коефициент на въздушно съпротивление 0.19.



Купето с четири врати е дълго 5 040 (5 430 в аеродинамичен режим), широко 1 995 и високо 1 305 милиметра и има междуосие от 2 795 милиметра. При скорост 80 км/ч се задействат активни елементи в задницата на автомобила, които го удължават с 39 см. Специални задкрилки в предната броня и ламели в радиаторната решетка оптимизират въздушните потоци под колата и около колелата.



Concept IAA е снабден с хибридна силова установка със системна мощност 279 к.с. Максималната скорост е ограничена на 250 км/ч по електронен път. Прототипът може да измине до 66 км само на ток.



Четириместният салон на шампиона по аеродинамика демонстрира редица технически и ергономични решения, които ще намерят място в бъдещите луксозни модели на Mercedes-Benz.



Прототипът е оборудван с мултимедийна система с голям централен дисплей и функция за управление с жестове. На арматурата има още два екрана, единият от които замества показателните уреди, а другият служи за настройка на климатичната система.



Предполага се, че някои технически и дизайнерски особености на Concept IAA показват как ще изглеждат следващите поколения на моделните семейства S- и CLS-Klasse.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван

    0 0 Отговор
    EV1 е с 0.19 коефициент, а е автомобил от 1996-та

    Коментиран от #5

  • 2 Електрик

    0 0 Отговор
    Честно ли и по джантите има подвижни части! Аеродинамичната задница на това прилича на е*ан задник. Форд имат с коефициент о,16 от 1983г, но и той не видя бял свят. VW пуснаха двуместния XL1 с коефициент 0,19 за цена над 200 000$, но хората смятат че е грозна. По-голяма част от потребителите като си купуват нещо държат най-много на външния вид, защото и не разбират нищо от характеристики.
  • 3 гост

    0 0 Отговор
    това чудо вади още една задница зад основната това е подвижен елемент! :D
  • 4 хис

    0 0 Отговор
    То това си е скара-бира и пак много скара!
  • 5 незнайко

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Иван":

    Да обаче той е електрически. През 2003-4 година беше унищожен от нефтените магнати.
  • 6 незнайко

    0 0 Отговор
    В допълнение, може би и този концепт (прототип) ще е електрически.

    Коментиран от #9

  • 7 копеле

    0 0 Отговор
    Грозна работа
  • 8 onq s konq

    0 2 Отговор
    Доколкото разбирам ако реша да паркирам с повече от 80 на заден,тва чудо отзад ще се покаже внезапно и ще го укривя евентуално в стена или друга кола?

    Коментиран от #10, #11

  • 9 миседниш накура

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "незнайко":

    не,ще се движи и на ток
  • 10 Знам Ченезнам

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "onq s konq":

    С 80 км/ч на задна ...... пожелавам ти успех!
  • 11 Знам Ченезнам

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "onq s konq":

    След като започнаха да използват компютрите за анимация ставаме свидетели на уникални неща!!! Ай стига бе, това нещо няма да види бял свят!