Last news in Fakti

12 Октомври, 2015 08:59 15 942 7

Ново купе с четири врати от Mercedes-Benz

  • mercedes-benz-
  • четириврато купе-
  • concept iaa
Немската компания Mercedes-Benz планира разработката и пускането в серийно производство на нов модел. Информация за това се появи в германските специализирани медии. Според все още непотвърдените данни иновацията ще представлява купе с четири врати и ще се прави върху базата на удължената версия на C-Klasse. Вероятният индекс ще е CLC.
 
Този евентуален нов модел ще бъде позициониран между CLA и следващото поколение на CLS. Очаква се дебютът на новото купе с четири врати да се състои не по-рано от 2018 година. Новият нишов Mercedes ще се оборудва с бензинови и дизелови двигатели заимствани от C-Klasse, като ще има и хибриден вариант с бензин-електрически силов тракт.
 
По-конкретно хибридът ще се оборудва с новия шестцилиндров двигател на марката, който е с мощност от 435 конски сили и с малък електромотор, който ще добави мощ от 20 коня. Няма как моделът да се размине и без наточена модификация от заводското тунинг ателие AMG.
 
Очакванията са, че при този флагмански вариант на новото купе с четири врати, ще е наличен четирилитровия V-образен осемцилиндров бензинов мотор. Този двигател ще разполага с два турбо компресора, благодарение на които мощността ще достига 510 конски сили. Максималният въртящ момент пък ще е 700 Нм.
 
Не е изключено в дизайна на предстоящото купе с четири врати да се използват редица стилистични решения от показания преди месец във Франкфурт прототип Concept IAA (долната снимка). Ще припомним, че благодарение на особени активни аеродинамични елементи, коефициентът на въздушно съпротивление на тази концепция е рекордно нисък - 0.19.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Караиванов

    0 1 Отговор
    Малък CLS - не е зле. Само не знам защо чак през 2018 ще се появи. Имат платформа, имат и двигатели, визията от концепта. Какво ги спира?

    Коментиран от #2

  • 2 Георги Симеонов

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Караиванов":

    Един нов модел преди да излезе на пазара се замисля поне 8 години преди това и 5 години се разработва ! Това не са мобилни телефони че да правят нови модели всяка година !
  • 3 Кобрата

    1 0 Отговор
    Добре изглежда колата!
  • 4 mbbh

    0 2 Отговор
    хахах малко да образовам непросветените ха ха х аххха
    на снимката е сегашни CLS а за новото купе кво толко ще му е ново ?
    Нормално е след като има Audi A5 sportback и BMW 4 gran coupe да има и C classe 4 door coupe или CLC :D
  • 5 Мемфис

    2 0 Отговор
    До mbbh
    когато Мерцедес имаше CLS, нито имаше А 5, нито bmw 4!
    Новостите при автомобилите се измислят от МЕРЦЕДЕС!
    Всички други произвеждат "РЕПЛИКИ"
  • 6 vilxem

    0 1 Отговор
    a koi kopira x6 , 4e nemoga da se setq
  • 7 диан

    0 1 Отговор
    ааа планира
    то и ние тука си планираме
    ама не става точно така